Μπορεί να χαθεί η κοιλίτσα; Είναι η πιο συχνή ερώτηση που κάνουμε αυτή την εποχή όταν κοιτάζουμε το σώμα μας  στον καθρέφτη. Είναι και το θέμα που μας απασχολεί αυτό τον καιρό γιατί κακά τα ψέματα, η κοιλιά είναι το μέρος του σώματός μας που...

Δεν μου άρεσαν ποτέ τα γαριδάκια και σπανίως έτρωγα τσιπς. Και ας έτρωγαν όλα τα παιδιά. Σε κάτι πάρτυ μόνο. Δεν τα έβαζε η μητέρα μου σπίτι γιατί θεωρούσε ότι δεν είναι υγιεινή διατροφή, δεν τα έβαζα και εγώ αργότερα στο δικό μου, δεν τα...

Όσο δεν μου αρέσει το φυστικοβούτυρο, τόσο τρελαίνομαι για το ταχίνι. Δεν γνωρίζω γιατί τα αποκαλούν είδος βουτύρου, ίσως λόγω της κρεμώδης υφής τους. Το ταχίνι είναι η λαδερή αλοιφή που φτιάχνεται από πολύ λεπτοτριμμένους σπόρους σουσαμιού που συνθλίβονται σε σκόνη και καβουρδίζονται. Ο χαλβάς του...

«Σαν το λιθάρι γεροί και σαν το ρόδι γεμάτοι» λέει η παροιμία για το ρόδι. Ίσως κανένα άλλο φρούτο δεν έχει συνδεθεί με τη ζωή, τον πλούτο, τη γονιμότητα, την μακροζωία και την καλοτυχία, όσο το ρόδι. Για αυτό, ακόμα συνηθίζεται να σπάμε ένα ρόδι σε...

    Αν τα Χριστούγεννα είχαν γεύση αυτή θα ήταν η γλυκιά των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων. Αν ήταν τραγούδι θα μπορούσε να ήταν το παιδικό «πλάθω κουλουράκια με τα δύο τα χεράκια». Γιατί το φτιάξιμο τους διασκεδάζει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που φορούν την ποδιά και...

Αν φτιάχνετε τονοσαλάτα ή πατατοσαλάτα, σας αρέσει το bloody mary και τρώτε σούπες, είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε το σέλερυ. Με μακρύ, σαρκώδες και τραγανό κοτσάνι και λίγο πιο πικρά φύλλα, είναι από τα λαχανικά που προσθέτουν μία ιδιαίτερη νοστιμιά και γεύση, είτε καταναλωθεί ωμό ή...

  Αν μία βιταμίνη την έχουμε συνδυάσει με τον χειμώνα, την πρόληψη των κρυολογημάτων (πόσο τώρα και με τον κοροναϊό) και την ταχύτερη ανάρρωση, αυτή είναι η βιταμίνη C. Η βιταμίνη C,  γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη γνωστή για τη δράση της στη...

Με μαλακή σάρκα, γλυκά, ζουμερά, αρωματικά και με πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, μάλλον σωστά αναφέρει ο Όμηρος το αχλάδι ως « δώρο των θεών». Από τα αγαπημένα φρούτα για μικρούς και μεγάλους, είναι από τα πρώτα που συστήνουν οι παιδίατροι να δίνουμε...

Η παέγια θεωρείται το παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας. Είναι ρύζι με σαφράν το οποίο συνοδεύεται με θαλασσινά, λαχανικά, λουκάνικο και κοτόπουλο. Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, έχει αραβικές καταβολές. Η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Είναι και...

Αν το καλοκαίρι έχει άρωμα καρύδας, έχει γεύση ντομάτας. Από όλα τα λαχανικά, η ντομάτα (ή τομάτα) σφιχτή, ζουμερή και κατακόκκινη, είναι η πρωταγωνίστρια αυτή την εποχή. Το επιστημονικό της όνομα  είναι στρύχνον το λυκοπερσικόν. Η ντομάτα, από βοτανικής άποψης θεωρείται φρούτο όμως μπήκε στην...