Κάνοντας snacking χωρίς ενοχές

Δεν μου άρεσαν ποτέ τα γαριδάκια και σπανίως έτρωγα τσιπς. Και ας έτρωγαν όλα τα παιδιά. Σε κάτι πάρτυ μόνο. Δεν τα έβαζε η μητέρα μου σπίτι γιατί θεωρούσε ότι δεν είναι υγιεινή διατροφή, δεν τα έβαζα και εγώ αργότερα στο δικό μου, δεν τα έμαθε ο γιος μου και είναι σαν να μεγαλώσαμε δύο γενιές που δεν τρώγαμε αυτού του είδους σνακ, για σνακ. Οι εποχές όμως αλλάζουν. Στη σημερινή, η καλή διατροφή είναι σημαντικό μέρος της υγιεινής ζωής. Και όσο γινόμαστε πιο ενήμεροι τι συνιστά σωστό και θρεπτικό για το σώμα και τον οργανισμό μας τόσο πιο πολύ προσέχουμε τις διατροφικές μας συνήθειες κάνοντας έξυπνες επιλογές σε υγιή προϊόντα.

Το σωστό σνακ, για τη σωστή στιγμή, φτιαγμένο με το σωστό τρόπο.

Το σνακ είναι κάτι περισσότερο από φαγητό. Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν το σνακ ως πηγή ανακούφισης, επιβράβευσης, ικανοποίησης, σύνδεσης και κοινωνικοποίησης, Τι είναι όμως το snacking; Ο όρος «σνακ» αναφέρεται  σε μικρά γεύματα που καταναλώνονται ενδιάμεσα από το πλαίσιο των κύριων γευμάτων (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Και παίζουν μεγάλο ρόλο στις ζωές μας και στις καθημερινές συνήθειες μας, όπως διαπιστώθηκε από την έκθεση State of Snacking 2020 της Mondelēz International, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία στην έρευνα καταναλωτών The Harris Poll και διεξήχθη μεταξύ χιλιάδων καταναλωτών σε δώδεκα χώρες, τον περασμένο Οκτώβριο(www.mondelezinternational.com/stateofsnacking)

Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία των τροφίμων που μπορεί να είναι σνακ. Από φρούτα και λαχανικά, μπάρες και ρυζογκοφρέτες,  γιαούρτι και κρέμες μέχρι ένα μικρό σάντουιτς, κράκερς και πιτάκια. Η υγεία και η ευεξία παραμένουν προτεραιότητες. Για αυτό και μεγάλη σημασία έχει τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Γνωρίζοντας την αξία της μεσογειακής διατροφής μπορούμε να την εφαρμόσουμε και στην επιλογή των σνακ ώστε να απολαμβάνουμε έναν υγιέστερο τρόπο ζωής. Για την ελληνική μάρκα Healthy Habits η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι τρόπος ζωής και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούν για όλα τους τα προϊόντα μόνο τις καλύτερες πρώτες ύλες. Αγαπημένα μου έγιναν τα pitatakia. Φτιαγμένα από λεπτό και τραγανό φύλλο ζύμης, ψημένα στο φούρνο με ελαιόλαδο, χωρίς συντηρητικά και προσθήκη ζάχαρης και κατάλληλα και για βέγκαν. Μαζί με τα λαχανικά, αποτελούν το πιο γευστικό συνοδευτικό για ντιπ.

Pitatakia pizza με ντιπ μοτσαρέλας και αρωματικής φρέσκιας ντομάτας με θυμάρι

(4-5 μερίδες)

2 συσκευασίες Pitatakia με γεύση pizza

Για το ντιπ μοτσαρέλας

150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντιπ ντομάτας

2 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
4-5 φύλλα θυμάρι
3 φύλλα βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Ντιπ μοτσαρέλας: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος ενσωματώνουμε το γιαούρτι.

Ντιπ ντομάτας: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, πολτοποιούμε μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στο ντιπ μοτσαρέλας λίγο ξύσμα λεμονιού και στο ντιπ ντομάτας λίγο μπούκοβο

(πηγή: https://healthyhabits.gr/)