Η Κοκό Σανέλ, η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, είχε πει «Κανένας δεν είναι νέος μετά τα 40, αλλά μπορεί να είναι κανείς ακατανίκητος σε όλες τις ηλικίες». Εκτός όμως από το να φαινόμαστε ακατανίκητοι, πιστεύω ότι δεν αρκεί μόνο να ζούμε, αλλά για την προσωπική ευεξία-φυσική και ψυχολογική-, τις εσωτερικές μας αναζητήσεις και τη ψυχική μας ευφορία, οφείλουμε να ζούμε τη ζωή καλά, αλλά και ουσιαστικά. Με τις χαρές και τα σκαμπανεβάσματα της. Να μετατρέπουμε και τις ευκολίες και τις δυσκολίες σε χρήσιμες εμπειρίες, ανακαλύπτοντας τη δύναμη μέσα μας. Η ζωή πάντα θα μας εκπλήσσει.

 

Το «live life well» πέρα από ένα site ευζωίας που προάγει την wellbeing φιλοσοφία, θεωρώντας το ευ-ζην ως στάση και προσωπική συνταγή για μία καλύτερη ζωή, είναι μία στάση ζωής. Η ευεξία δεν είναι μόνο άσκηση και διατροφή, αν και είναι σημαντικά και τα δύο. “Ευ”στα αρχαία ελληνικά σημαίνει “καλό” και “έξις” σημαίνει συνήθεια, μία λέξη που προέρχεται από το ρήμα έχω.  Δηλ. ευ + έχω (έχω καλώς). Άρα ευεξία σημαίνει καλή συνήθεια και είναι αυτές οι καλές συνήθειες σωματικές, ψυχικές και πνευματικές που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή μας υγεία και καθορίζουν την καλή (μας) ζωή. Είναι μία ενεργητική διαδικασία και προσωπικών επιλογών.

 

Το livelifewell. gr είναι για ανθρώπους, όπως εγώ, που θέλουν να φροντίζουν την εμφάνιση τους, που προσέχουν την υγεία τους, που μαθαίνουν να αξιολογούν και να αποδέχονται τις καταστάσεις, που αισθάνονται νέοι για καινούριες εμπειρίες, που μαθαίνουν να βλέπουν τις δυνατότητες τους και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, που παίρνουν ευθύνη για τον εαυτό τους, που προσδιορίζουν ή ξανά προσδιορίζουν τη ζωή τους. Θα διαβάσετε άρθρα που πιστεύω θα σας βοηθήσουν να ορίσετε την καλή ζωή, θα σας εμπνεύσουν και θα σας παρακινήσουν. Όλα όσα γράφω εκφράζουν προσωπική γνώμη και άποψη. Αν και μέρος της θεματολογίας είναι και από ξένες δημοσιεύσεις, προσπαθώ να επιβεβαιώσω την ακρίβεια. Και μία διευκρίνηση ακόμα. Λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας που ακόμα διατηρώ, αλλά και της προηγούμενης δουλειάς μου ως beauty & wellness editor, λαμβάνω προσκλήσεις για παρουσιάσεις καλλυντικών και διαφόρων προϊόντων να δοκιμάσω. Θεωρώ ότι αν το προϊόν είναι καλό, είναι ευγενικό να γράψεις για αυτό. Το ίδιο ισχύει για ένα χώρο ή μέρος. Αλλιώς, “για τα πράγματα που δεν μπορείς να μιλήσεις, πρέπει να σωπαίνεις”, όπως έχει πει ο Αυστριακός φιλόσοφος Λούντβιχ Βιτγκενστάιν.

 

Και λίγα λόγια για μένα. Μεγάλωσα μέσα σε μία δημοσιογραφική οικογένεια που το 1950 εξέδωσε τη «Γυναίκα» το πρώτο ελληνικό γυναικείο περιοδικό που έμελλε να γίνει σταθμός στο χώρο του τύπου. Δημοσιογράφος, κατ’ επάγγελμα, αρχισυντάκτρια στα περιοδικά Ντίσνεϋ , beauty editor στη «Γυναίκα», στην «Πρακτική» και στο «Vita» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, υπεύθυνη για τα «Βιβλία Τερζόπουλος» και για την ίδρυση της Cosmos Books, certified instructor, κατ’ επαγγελματική δραστηριότητα, στη μέθοδο πιλάτες από τον Alan Herdman, bodyArt by Robert Steinbacher και στη γιόγκα 200-RYT Yoga Alliance, πιστοποιημένη NLP (Νεύρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός) Master & New Code Practitioner εξειδικευμένη ως wellbeing coach, υπερήφανη μητέρα ενός γιου και με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα, αισθάνομαι ευχαρίστηση όταν δημιουργώ, νιώθω χαρά όταν προσφέρω. Η περιέργεια κινεί το ενδιαφέρον για γνώση και ανακαλύψεις και η συνειδητότητα δίνει νόημα σε όσα κάνουμε. Θεωρώ ότι ο χαρακτήρας, οι αξίες, οι επιρροές και οι επιλογές καθορίζουν τα πράγματα που διαλέγουμε και τη ζωή που θέλουμε να ζήσουμε. Ας είμαστε ευγνώμων, να ευχαριστούμε για όσα έχουμε και να παραμένουμε τόσο θετικοί, αισιόδοξοι και ρομαντικοί όσο και ρεαλιστές.

Αϊνόλα Τερζοπούλου | Δημοσιογράφος – Wellbeing NLP Coach – Pilates and Yoga Instructor