04 Απρ Για να ζούμε καλά έχει σημασία και να τρώμε καλά!
Σε μια εποχή χωρίς ιντερνέτ και εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, που δεν υπήρχαν master chef και naked chef και οποιοσδήποτε άλλος σεφ, υπήρχε η Χρύσα Παραδείση, μια καλή μαγείρισσα. Και καλή νοικοκυρά. Η οποία μέσα από τις συνταγές και τις συμβουλές της, έγινε η καλύτερη φίλη της ελληνίδας νοικοκυράς. Όπως έγινε η Τζούλια Τσάιλντ για τις αμερικανίδες. Η Χρύσα Παραδείση ήταν μία από τις πρώτες συνεργάτιδες του περιοδικού «Η Γυναίκα και το Σπίτι», που έκδωσε ο παππούς μου ο 1952, υπεύθυνη της στήλης της μαγειρικής, με συνταγές και παρουσιάσεις μενού. Μία συνεργασία που κράτησε σχεδόν τρεις δεκαετίες και στην οποία προστέθηκε και οι εκδόσεις βιβλίων. Με το πρώτο της βιβλίο, έφτιαξα τα πρώτα μου φαγητά. Σήμερα, αν και κυκλοφορούν εκατοντάδες βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, η καινούρια έκδοση από τις εκδόσεις Τερζόπουλος, του κλασικού βιβλίου «Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική, Χρύσα Παραδείση», παραμένει ένα βιβλίο αναφοράς για την ελληνική παραδοσιακή μαγειρική. Μένοντας πιστοί στο πνεύμα της, η Αλεξία Τερζοπούλου που επιμελήθηκε την έκδοση, προσάρμοσε τις συνταγές δίνοντας μεγάλη προσοχή στις διατροφικές απαιτήσεις της εποχής μας. Μέσα από τις 392 σελίδες παρουσιάζονται 747 συνταγές, εμπλουτισμένες με μικρές συμβουλές για το πώς πετυχαίνεται ένα φαγητό ή γλυκό. Περιλαμβάνει, επίσης, έναν εκτεταμένο οδηγό με πολύτιμες πληροφορίες για τα τρόφιμα, τον τρόπο μαγειρέματος και τη συντήρηση τους, καθώς και κατατοπιστικούς πίνακες που σας βοηθούν να διαλέξετε τα τρόφιμα στην εποχή τους.
Απευθύνεται σε όλους, τόσο στον έμπειρο μάγειρα ή μαγείρισσα όσο και σε εκείνους που τώρα αρχίζει να τους απασχολεί το θέμα της μαγειρικής.