15 Νοέ Μέικ-απ, ο πρωταγωνιστής του μακιγιάζ
(Corbis)
[dropcap]Ο[/dropcap]ι επαγγελματίες μακιγιέρ δεν κάνουν βήμα χωρίς αυτό. Μέικ-απ, φοντ ντε τεν, βάση μακιγιάζ, με όποιο όνομα κι αν το πείτε ή το συναντήσετε, ο σκοπός του είναι ένας: να καλύψει τις ατέλειες και να δώσει μία λεία και πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα. Το μέικ-απ είναι ένα πραγματικά «έξυπνο» προϊόν με πολλές ιδιότητες. Δεν αποτελεί μόνο τη βάση στην οποία θα γίνει το μακιγιάζ, αλλά εκμεταλλευόμενο τις εξελίξεις της νέας τεχνολογίας, έχει επιπλέον αντιγηραντικές ιδιότητες, ενυδατικά συστατικά και δείκτες προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να κάνουν την επιδερμίδα ακόμα πιο όμορφη και λαμπερή. Όμως, όπως κάθε προϊόν μακιγιάζ έχει και αυτό τα μυστικά του.
Μικρές συμβουλές
– Όπως διαλέγετε μία κρέμα ημέρα με βάση τον τύπο του δέρματος σας, το ίδιο θα κάνετε και στην επιλογή του μέικ-απ. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηρότητας, προτιμήστε να είναι σε κρεμώδη υφή με βάση το λάδι. Αν έχει τάση προς λιπαρότητα και γυαλάδα, επιλέξτε ένα σε υγρή μορφή ή κόμπακτ με βάση το νερό.
– Αν πρόκειται να διαλέξετε την απόχρωση, κάντε τη δοκιμή στο φως της ημέρας. Συνιστάται να το δοκιμάσετε στο χέρι, εγώ σας προτείνω να τη δοκιμάσετε στο πρόσωπο, στο περίγραμμα του πηγουνιού. Θα δείτε τη καλύτερα, άλλωστε εκεί θα το φοράτε.
– Και εδώ ισχύει ότι και στο ρουζ. Οι κίτρινες αποχρώσεις ταιριάζουν στις μελαχρινές, οι ροζ στις ανοιχτόχρωμες.
– Έχει προηγηθεί η ενυδατική κρέμα και περιμένετε λίγα λεπτά πριν το απλώσετε, για να έχει απορροφηθεί.
– Βάζετε μία μικρή ποσότητα στο σφουγγαράκι ή στις άκρες των δακτύλων σας (προσωπικά το προτιμώ γιατί έχω καλύτερη αίσθηση) και το απλώνετε με μικρές κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.
– Φροντίστε να το «σβήσετε» καλά κάτω από το πηγούνι.
– Κάτω από τα μάτια βάζετε κονσίλερ. Το ίδιο, αν χρειαστεί να καλύψετε ένα σπυράκι ή κοκκινίλες.
– Για να το σταθεροποιήσετε, απλώστε με φαρδύ πινέλο μια πούδρα σε μορφή σκόνης.
– Αν έχετε έντονες ρυτίδες, αναμείξτε το με την ενυδατική σας κρέμα για να μην επικαθίσει στις πτυχώσεις και τις τονίσει περισσότερο.
– Θυμηθείτε τον χρυσό κανόνα. Όχι στις υπερβολές που έχουν συνήθως αντίθετο αποτέλεσμα.