15 + 1 τρόποι να γυμναστείτε χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο

man-and-woman-dancing-women-music-hi-110919

[dropcap]Μ[/dropcap]ήπως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν τους αρέσει το γυμναστήριο; Κανένα πρόβλημα. Δεν έχετε αρκετό χρόνο να αφιερώσετε στη γυμναστική σας; Ούτε εδώ υπάρχει πρόβλημα. Πρώτον, γιατί δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο για να νιώσετε ότι γυμνάζεστε και δεύτερον, δεν είναι αλήθεια ότι χρειάζεται να έχετε πολύ χρόνο για να είσαστε σε καλή φόρμα και υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, λίγα λεπτά την ημέρα παρέχουν τα ίδια σχεδόν οφέλη στη σωματική αλλά και ψυχική υγεία. Γιατί η γυμναστική είναι πολλά περισσότερα από ένα ωραίο σώμα. Δείτε με πόσους τρόπους μπορείτε να εντάσσετε έξυπνα την άσκηση στην καθημερινότητας σας και να γίνει τρόπος ζωής σας.

Για καλύτερη καρδιοαναπνευστική κατάσταση:

1. Περπατήστε περισσότερο. Αν η απόσταση που πρέπει να κάνετε είναι μικρή, προτιμήστε να την κάνετε με τα πόδια. Αν είναι μέσα στην πόλη, με την κίνηση που υπάρχει στους δρόμους θα φτάσετε πιο γρήγορα. Αν δεν υπάρχει το πρόβλημα της κίνησης, θα απολαύσετε ένα ωραίο περίπατο.

2. Κινηθείτε σε γρήγορους ρυθμούς. Απλά ανεβάστε την ένταση

3. Χορέψτε. Ακούτε το αγαπημένο σας κομμάτι στο ραδιόφωνο; Δυναμώστε τον ήχο και χορέψτε το όπως το αισθάνεστε

Για αύξηση της αντοχής:

4. Ανεβείτε τις σκάλες. Χιλιοειπωμένο αλλά επιβεβαιωμένο. Κι όταν νιώσετε ότι φτάνετε στον όροφο εύκολα και χωρίς να λαχανιάζετε, δυσκολέψτε την άσκηση ανεβαίνοντας δύο-δύο τα σκαλιά.

Για μυϊκή ενδυνάμωση:

5. Βαθιά καθίσματα όσο μιλάτε στο τηλέφωνο. Στέκεστε με τα πόδια παράλληλα στο άνοιγμα των ισχίων και με το βάρος πίσω στις φτέρνες λυγίζετε τα γόνατα και κατεβάζετε τον κορμό σας.

6. Σφίγγετε τους γλουτούς όσο περιμένετε στην ουρά ή στην στάση (μπορείτε να κάνετε το ίδιο και σε καθιστή θέση όταν περιμένετε σ’ ένα ραντεβού)

7. Κοιλιακούς σε όρθια θέση. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε και με οτιδήποτε κάνετε. Με ίσια την πλάτη, εισπνέετε και με εκπνέοντας τραβάτε προς τα μέσα στον αφαλό σαν να θέλετε να πάει προς την σπονδυλική στήλη. Κρατάτε για λίγο, χαλαρώνετε και ξανά επαναλαμβάνετε.

8. Ασκήσεις για τα πόδια ενώ βλέπετε τηλεόραση. Σε καθιστή θέση, δυναμώστε το εσωτερικό μέρος των μηρών πιέζοντας ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα. Για ενδυνάμωση των τετρακέφαλων, τεντώστε μπροστά το ένα πόδι και ανασηκώστε το έχοντας σε φλεξ θέση το πέλμα. Επαναλάβετε την ίδια άσκηση με το άλλο.

9. Ρush ups πριν κάνετε μπάνιο. Με τις παλάμες στο ύψος των ώμων, δυναμώστε τους θωρακικούς μύες κάνοντας κάμψεις στον τοίχο της μπανιέρας ή στον τοίχο

10. Σταθείτε ισομετρικά στις μύτες όταν μαγειρεύετε. Γυμνάστε τους γαστροκνήμιους μυς κατά τη διάρκεια που θα ανακατεύετε το φαγητό στην κατσαρόλα.

11. Για δυνατά χέρια. Καθισμένες με ίσια την πλάτη, πιέστε με το εσωτερικό μέρος της παλάμης σας την κάτω επιφάνεια του γραφείου σας ή ενός τραπεζιού για να ενδυναμώσετε τους δικέφαλους που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος. Για το πίσω μέρος, ενδυναμώστε τους τρικέφαλους ακουμπώντας τα χέρια σας στην άκρη της καρέκλας με τα δάκτυλα να κοιτάνε μπροστά και με τα χέρια τεντωμένα μετακινήστε το σώμα σας έξω από την επιφάνεια και χαμηλώστε το λυγίζοντας τους αγκώνες.

12. Σηκώστε το καλάθι στο σούπερ μάρκετ, σπρώξτε το καρότσι, κουβαλήστε τα ψώνια, για να δυναμώστε συνολικά τα χέρια

Για καλύτερη ισορροπία:

13. Περπατήστε στις μύτες των ποδιών.

14. Κάντε ισορροπία στο ένα πόδι. Μείνετε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα Αν σας είναι εύκολο, δοκιμάστε να την κάνετε με κλειστά μάτια.

Για αύξηση της ευλυγισίας:

15. Πλένετε τα τζάμια. Οι κινήσεις των χεριών που γίνονται από την περιοχή του ώμου βελτιώνουν το εύρος κίνησης

16. Διατάσεις όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι ή /και τον καναπέ. Βελτιώνετε την ελαστικότητα των μυών και ανακουφίζεστε από μυϊκούς πόνους, αυξάνετε τη ροή του αίματος, συμβάλλετε στη μείωση της έντασης και αποκτάτε ευελιξία