Βενετσιάνικες ιστορίες από την Valmont

 

-Πες μου μία ιστορία!
– Τι ιστορία θα ήθελες να σου πω;
– Μία όμορφη ιστορία
– Έχει άρωμα αυτή η βενετσιάνικη ιστορία που θα σου πω. Έχει τέχνη και ομορφιά, κομψότητα και αισθητική.

Όταν η τέχνη συναντά την ομορφιά και ειδικά στη Βενετία, μέσω των ιδιοκτητών του οίκου Valmont, Ντιντιέ & Σοφί Γκιγιόν, το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας νέας σειράς αρωμάτων που ενσωματώνει όλες τις αξίες ποιότητας, κομψότητας, διαχρονικής αισθητικής της γνωστής Ελβετικής μάρκας. Η Σοφί Γκιγιόν είναι μια γυναίκα που την χαρακτηρίζει το πάθος για την επιλογή ιδιαίτερων πρώτων υλών κοσμητολογίας. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Yves Saint Laurent Beaute πριν ακολουθήσει τον άνδρα της στην Ελβετία και αρχίσει να δουλεύει στην οικογενειακή εταιρία τος άνδρα της, Ντιντιέ Γκιγιόν. Είχα τη χαρά να συναντήσω τον Ντιντιέ Γκιγιόν στην παρουσίαση των αρωμάτων που έγινε στην αριστοκρατική ατμόσφαιρα του Tudor Hall Restaurant, του ξενοδοχείου King George, καλεσμένη σε γεύμα από την εταιρεία Orloff που αντιπροσωπεύει την Valmont, απολαμβάνοντας τις υπέροχες γευστικές δημιουργίες του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη. Εκτός ότι είναι ο καλλιτεχνικός σύμβουλος της μάρκας, ο ίδιος έχει δημιουργήσει το μόνο ανδρικό άρωμα της σειράς, Casanova 2161, είναι ένας παθιασμένος συλλέκτης τέχνης που δρα μέσω του δικού του ιδρύματος «Fondation Valmont» και του Palazzo Bonvicini, μόνιμο χώρο έκθεσης που του επιτρέπει και συμμετοχή στη Μπιενάλε Βενετίας και λατρεύει την Ύδρα.

Με τον Ντιντιέ Γκιγιόμ

Ανιές Τεφώ, Ανν Σπέκ, Χριστίνα Παπαθανασίου, Ντιντιέ Γκιγιόν, Μαρία Κλαδάκη, Πέτρος Κλαδάκης, Μαριλίζ Σωλιέρ

Ανιές Τεφώ, Αστέριος Κουστούδης, Άνν Σπεκ

Τα πρώτα κοινά βήματα των δυο δημιουργών στον κόσμο της υψηλής αρωματοποιίας έγιναν πριν από δυο χρόνια με την έκδοση των 5 αρωμάτων Storie Veneziane (Alessandrite, Gaggia Medio, Erba Verde, Rosso και Blu Cobalto) που αναπαράγουν την ατμόσφαιρα περιοχών Βενετίας, με πολυτελή πρώτη ύλη και μπουκάλια που τιμούν τη τέχνη του φυσητού γυαλιού Μουράνο.

Οι δύο συμπληρωματικές σειρές είναι:
Palazzo Nobile: 6 Eaux de Toilette, που απευθύνονται στη γυναίκα που θέλει κάτι δροσερό και ελαφρύ, ερμηνεύουν ευχάριστές στιγμές στη φύση της Μεσογείου, με θαλασσινή αύρα και ανοιξιάτικα λουλούδια, τόσες όσες αριθμούν τα κομμάτια του τεράτσο που διακοσμεί το Παλάτσο και αναπαράγεται στη συσκευασία.
Collezione Privata: 3 Eaux de Parfum, ερμηνεύουν τις διάφορες πτυχές του θηλυκού χαρακτήρα -την ατίθαση νέα και παιχνιδιάρα γυναίκα, την κλασική και κομψή κυρία, την μυστηριώδη και φευγάτη ύπαρξη.

Διατίθενται αποκλειστικά στη Boutique Valmont και στην KG Perfumery στο Ξενοδοχείο King George