Τονώσετε τα επίμαχα σημεία με ασκήσεις πιλάτες!

[dropcap]Έ[/dropcap]να από τα προβλήματα στην περιοχή των γλουτών και των μηρών είναι ότι δεν γυμνάζονται αρκετά με τις καθημερινές δραστηριότητες. Από την άλλη μεριά, πόσες από σας είναι συνεπής σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής; Η άσκηση δεν βοηθάει μόνο στην καύση του λίπους, αλλά διεγείρει τον μεταβολισμό -ο οποίος φυσιολογικά μειώνεται μετά τα τριάντα -και η μυϊκή ενδυνάμωση με ασκήσεις τόνωσης και σύσφιξης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την χαλάρωση και την κυτταρίτιδα. Δανεισμένες από το κλασσικό ασκησιολόγιο της μεθόδου, οι παρακάτω ασκήσεις θεωρούνται ιδανικές.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να αφιερώστε 10 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα

Tip: Κάνετε 8-12 επαναλήψεις, εκτελώντας την κάθε μία αργά και ελεγχόμενα.

1. Γέφυρα

Ξαπλωμένες ανάσκελα με λυγισμένα τα πόδια στο άνοιγμα των ισχίων και παράλληλα μεταξύ τους και τα χέρια τεντωμένα δίπλα στη λεκάνη, παίρνετε εισπνοή και με την εκπνοή ενεργοποιείτε τους κοιλιακούς σας μύες και ανεβάζετε τη λεκάνη ώστε τα γόνατα , η λεκάνη και οι ώμοι σας να είναι σε μία ευθεία. Εισπνέετε για να επανέλθετε στην αρχική θέση.

2. Single leg kicks

Ξαπλωμένες μπρούμητα, ανασηκώστε το πάνω μέρος του σώματος και στηριχτείτε στους αγκώνες βεβαιώνοντας ότι δεν βυθίζεστε ανάμεσα στους ώμους και στον αυχένα και δεν αφήνετε τη μέση να κρεμάσει. Με κολλημένα τα πόδια μεταξύ τους, σφίξτε τους γλουτούς σας και φέρτε τη δεξιά φτέρνα προς το γλουτό δύο φορές ρυθμικά. Ισιώνετε και επαναλαμβάνετε με το άλλο

3. Heel beats (Τσάρλι Τσάπλιν)

Μπρούμητα ξαπλωμένες, με το μέτωπο πάνω στις παλάμες, σφίγγετε τους γλουτούς, ανασηκώνετε τα πόδια σας και με ακίνητο τον κορμό κρατώντας τα όσο γίνεται τεντωμένα, χτυπάτε ελαφριά τις φτέρνες μεταξύ τους.

4. Side kick μπρος/πίσω

Σε πλευρική θέση έχοντας τεντωμένα τα πόδια και σταθερό τον κορμό, σηκώνετε το επάνω πόδι στο ύψος της λεκάνης και διατηρώντας το ύψος, το φέρνετε μπροστά και πίσω.

5. Side kick πάνω/κάτω

Στην ίδια πλευρική θέση και αρχική στάση, στρέφετε ελαφρά το πάνω πόδι προς τα έξω και τεντωμένο το σηκώνετε ψηλά και το επαναφέρετε.

6. Side kick μικροί κύκλοι

Διατηρώντας την πλευρική θέση και με ακίνητο τον κορμό, ανασηκώνετε το πάνω πόδι στο ύψος της λεκάνης και κρατώντας το τεντωμένο σχηματίζετε κύκλους από την άρθρωση του ισχίου.

7. Inner thigh lifts

Πάλι σε πλευρική θέση, λυγίζετε το επάνω πόδι και το φέρνετε μπροστά με το πέλμα στο πάτωμα. Κρατώντας σταθερό το σώμα, τεντώνετε το άλλο και έχοντας το ελαφρώς στραμμένο το σηκώνετε από το πάτωμα. Χαμηλώνετε και χωρίς να το αφήσετε να ακουμπήσει στο πάτωμα, το ξανά σηκώνετε.