Το Νο 1 tip για να κρατιέστε πάντα σε φόρμα

Συχνά με ρωτούν πως βρίσκω το κίνητρο να γυμνάζομαι καθημερινά ακόμα και αν μία μέρα δεν διδάσκω μάθημα, λείπω ή είμαι σε διακοπές. Η απάντηση είναι μία. Δεν το βρίσκω. Απλώς μένω σταθερή στο πρόγραμμα μου. Μία από τις ερμηνείες της σταθερότητας είναι, η συνέπεια.
Σε αυτό που κάνεις.

Αν και για σένα είναι σημαντικό να φροντίζεις το σώμα σου ώστε να παραμένεις υγιής και γερός και να κρατιέσαι σε φόρμα ακόμα τις φορές που δεν είσαι σπίτι ή λείπεις σε ταξίδι και να χαλαρώνεις ησυχάζοντας το νου όταν βρίσκεσαι συνεχώς εν κινήσει , το μυστικό είναι να παίρνεις μαζί ένα στρωματάκι γυμναστικής. Όπου κι αν βρίσκεσαι, θα σου υπενθυμίζει να το απλώνεις και να κάνεις τις ασκήσεις σου.

Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο στρώμα

Το στρώμα που θα πάρεις μαζί σου στο ταξίδι  θα είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείς κανονικά. Ο βασικός λόγος είναι ότι θα πρέπει να πιάνει λίγο χώρο στη βαλίτσα και να ελαφρύ ώστε με τα αυστηρά όρια που βάζουν οι αεροπορικές εταιρίες να μην επιβαρύνει την αποσκευή σου με έξτρα βάρος. Για αυτό και το νούμερο ένα χαρακτηριστικό πρέπει να είναι η δυνατότητα εύκολης μεταφοράς. Διπλώνει και χωράει εύκολα; Είναι ελαφρύ; Ωστόσο, δεν πρέπει να στερείται σε ποιότητα. Βεβαιώσου ότι έχει καλό αντιολισθητικό κράτημα και δεν γλιστράει στο πάτωμα αλλά ούτε και γλιστρούν τα χέρια σου όταν κάνεις στηρίξεις. Ένα άλλο στοιχείο είναι το πάχος. Ιδανικά, θέλεις κάποιο που να είναι τόσο λεπτό ώστε να μπορεί να διπλώνει σαν σεντόνι ώστε να πιάνει λίγο χώρο. Με αυτό το κριτήριο είχα διαλέξει το πρώτο μου «ταξιδιωτικό» στρώμα. Το οποίο με βόλεψε μόνο όταν το έβαζα πάνω από ένα άλλο στρώμα (πέρα από θέμα πάχους, ήταν και θέμα καθαριότητας στα μέρη που πήγαινα).  Αν όμως – σαν και μένα- δεν θέλεις να αισθάνεσαι το σκληρό πάτωμα κάτω από την σπονδυλική σου στήλη, τους γοφούς, τα γόνατα ή τους αγκώνες και επιθυμείς να προσφέρει την άνεση και την υποστήριξη που χρειάζεσαι, επέλεξε ένα πιο παχύ. Τελευταίο, επειδή θα αξιοποιήσεις το ταξιδιωτικό σου στρώμα στο έπακρο, να είναι φτιαγμένο από καλά υλικά και να είναι αντοχής.

Το προσωπικό μου πρόγραμμα που τηρώ σχεδόν ευλαβικά καθημερινά, είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων από τάι-τσι, γιόγκα και πιλάτες, που αρχίζει πάντα με ασκήσεις αναπνοών και ένα μικρό διαλογισμό. Τις κάνω πάντα το πρωί, όταν ξυπνήσω, πριν τον καφέ και ανοίξω τον υπολογιστή. Ακόμα και τις φορές που μπορεί να μην έχω κέφι ή χρειαστεί να ξυπνήσω πολύ νωρίς, πηγαίνω στο στρώμα. Γιατί ξέρω ότι αφιερώνοντας λίγο χρόνο, θα νιώσω πολύ καλύτερα μετά που θα τελειώσω το πρόγραμμα μου. Αν ενδιαφέρεσαι για μαθήματα και συνεδρίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου στέλνοντας μου μήνυμα.