Το ερωτικό μυστικό του πιλάτες

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αρχίσετε να κάνετε πιλάτες, υπάρχει όμως και ένας άλλος που θεωρείται το κρυφό, ερωτικό μυστικό. Το πιλάτες κάνει το σεξ καλύτερο. Εμείς οι δάσκαλοι του πιλάτες το ξέρουμε, αλλά δεν το αποκαλύπτουμε αμέσως, το αφήνουμε να το ανακαλύψετε εσείς στην πορεία και να είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Δεν έχει να κάνει αν καταφέρνετε τα πάτε τα πόδια σας πίσω από το κεφάλι ή πόσο άνοιγμα κάνετε. Αν και με το πιλάτες αποκτάτε ευλυγισία και ευκαμψία, ενδυνάμωση και τόνωση, ώστε να βλέπετε τις θετικές αλλαγές στο σώμα, το ερωτικό μυστικό του πιλάτες είναι πραγματικά κρυφό. Δεν φαίνεται, αλλά το νιώθετε. Στην πράξη με τον παρτενέρ σας.

Πως οι ασκήσεις πιλάτες βοηθούν

Κατ’ αρχήν και από θέμα ψυχολογίας, το πιλάτες βοηθάει να αποκτήσετε ένα όμορφο και καλλίγραμμο σώμα και όλοι ξέρουμε πως μία καλή εμφάνιση ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Αποκτάτε δύναμη και αντοχή, δύο στοιχεία που συνεισφέρουν στη διάρκεια της ερωτικής πράξης και κατά επέκταση της απόλαυσης. Έπειτα, αισθάνεστε πιο υγιής και δραστήρια, κάτι που ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα. Όλες οι ασκήσεις πιλάτες ξεκινούν από τους μυς του κέντρου. Οι μυς του κέντρου-το περίφημο powerhouse (κέντρο δύναμης) είναι οι μυς της κοιλιακής χώρας, της μέσης, των ισχίων και των γοφών. Πρόκειται για μία ομάδα μυών, σαν ένας κορσές, που περιλαμβάνει το κέντρο του σώματος. Αυτούς τους εσωτερικούς μυς δουλεύουμε και ενδυναμώνουμε για να δημιουργήσουμε ένα δυνατό υπόβαθρο. Σ’ ένα άλλο πράγμα που δίνει έμφαση η μέθοδος πιλάτες είναι, στην αναπνοή. Η αναπνοή επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό μας. Καθορίζει τη ροή του αίματος μέσω της οξυγόνωσης και ταυτόχρονα αποβάλλει ότι δεν χρειάζεται ο οργανισμός. Η αναπνοή της μεθόδου όχι μόνο θα κάνει τους αναπνευστικούς μυς να λειτουργούν καλύτερα αλλά ο ρυθμός της θα βοηθήσει στο συντονισμό της κίνησης και στη χαλάρωση. Κάτι που βοηθάει ακόμα περισσότερο το σεξ να είναι καλύτερο.

Πυελικό έδαφος, το κρυφό ερωτικό μυστικό

Το πιλάτες είναι η μόνη μέθοδος που δίνει τόση μεγάλη σημασία στην ενδυνάμωση πυελικού εδάφους. Δεν υπάρχει άσκηση που να μην το περιλαμβάνει. Το πυελικό έδαφος είναι μια σύνθετη μυοσκελετική δομή. Αποτελείται από συνδέσμους, περιτονία και μια ομάδα μυών, τους μυς του πυελικού εδάφους που βρίσκονται μεταξύ της ηβικής σύμφυσης και του κόκκυγα. Φανταστείτε το σαν μία αιώρα που σχηματίζεται στη βάση της πυέλου (της λεκάνης) και η οποία υποστηρίζει και συγκρατεί όργανα όπως την κύστη, την ουρήθρα, τη μήτρα, τον προστάτη και το έντερο, συμμετέχει στη σταθερότητα της οσφυϊκής περιοχής, εξασφαλίζει την εγκράτεια των ούρων και, ναι καλά το καταλάβατε, συμβάλλει στη σεξουαλική πράξη. Και αυτό είναι το μυστικό του πιλάτες. Μαθαίνεται να εξασκείτε, να ενισχύετε και να ελέγχετε συνειδητά το πυελικό έδαφος σε συνδυασμό με τη σωστή αναπνοή. Όσο πιο δυνατοί είναι αυτοί οι μυς και έχετε τον έλεγχο να τους σφίγγετε και να τους χαλαρώνετε, τόσο πιο έντονος είναι ο οργασμός. Είναι αυτή η ρυθμική κίνηση που δημιουργεί τον οργασμό και αυξάνει την απόλαυση.

Tip: η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους με τις ασκήσεις Κέγκελ δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Το ίδιο όφελος προσφέρουν και στους άνδρες. Βοηθούν να διατηρηθεί ο μυϊκός τόνος και αποτελούν μέτρο πρόληψης της στυτικής δυσλειτουργίας (και της ακράτειας).