Ποιο είναι το μυστικό για να χάσουμε κιλά;

[dropcap]Λ[/dropcap]ίγο απ’ όλα, αλλά σε μικρές ποσότητες. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν όλο και περισσότεροι ειδικοί που συστήνουν να αποφεύγουμε τις αυστηρές δίαιτες που ακολουθούν ένα πολύ περιορισμένο πρόγραμμα διατροφής, απενεχοποιώντας πολλά είδη τροφίμων που κρινόντουσαν απαγορευμένα, όπως οι υδατάνθρακες που είναι η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό ή τα λίπη που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό. Τώρα, άφοβα μπορούμε να ενδώσετε στη σοκολάτα, να φάτε ψωμί και να μη στερηθείτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, με μία προϋπόθεση όμως. Η μερίδα να είναι μικρή. Γιατί εδώ, η ποσότητα μετράει. Είναι αυτή που ευθύνεται για τα περιττά κιλά που θα πάρετε. Όσο μεγαλύτερη είναι η μερίδα, τόσο περισσότερες θα είναι οι θερμίδες.

Αν και είναι σημαντικό να προσέχουμε τι καταναλώνουμε, το θέμα δεν είναι πάντα το είδος των τροφών που βάζουμε στο πιάτο μας, αλλά και πόσο το γεμίζουμε. Για να βοηθήσετε λοιπόν τον οργανισμό σας να χάσει κιλά, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα που προσλαμβάνεται, όσο και αν εύγευστο είναι το φαγητό που έχετε μπροστά σας. Δεν είναι τόσο δύσκολο να τα καταφέρετε, αρκεί να δείξετε αποφασιστικότητα και να ακολουθήσετε μερικά τρυκ.

Σερβίρετε το φαγητό σας σε μικρό πιάτο. Είναι ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος.

Σερβιριστείτε μόνο μία φορά. Με εξαίρεση τις σαλάτες και τα λαχανικά.

Μασάτε αργά. Δεν είναι μόνο ότι θα απολαύσετε κάθε μπουκιά, αλλά δίνετε χρόνο στο πεπτικό σας σύστημα να επεξεργαστεί καλύτερα την τροφή που παίρνει.

Χωρίστε το πιάτο σας στη μέση. Στο μισό βάλτε σαλάτα και λαχανικά.

Κόψτε το στη μέση. Φάτε το μισό σάντουιτς, τυρόπιτα, μπάρα δημητριακών και φυλάξτε το άλλο για αργότερα.

Αγοράζετε μικρές συσκευασίες. Αν σας αρέσουν τα γλυκά και τα σνακ, θα αποφύγετε τον κίνδυνο να παρασυρθείτε.

Προτιμήστε την παιδική μερίδα. Για την επόμενη φορά που αγοράσετε κάποιο επιδόρπιο στο σούπερ μάρκετ ή βρεθείτε σ ‘ένα φαστ-φουντ εστιατόριο.

Τρώτε πιο συχνά γεύματα. Όταν παραλείπετε κάποιο γεύμα, ο οργανισμός αρχίζει να στερείτε κάνοντας το αίσθημα της πείνας να μεγαλώνει με αποτέλεσμα να το παρακάνετε όταν φτάσει η ώρα να φάτε.