Μπορεί το πιλάτες να είναι το μυστικό για καλύτερο σεξ;

Με αφορμή τη γιορτή του έρωτα, δείτε πώς το πιλάτες μπορεί να ανεβάσει τη σεξουαλική σας ευχαρίστηση.

 

Tην πρώτη φορά που είδα το Κάντιλακ, το μεγάλο κρεβάτι του πιλάτες με τις μπάρες όπου στηρίζεσαι, τα ελατήρια, τους ιμάντες με τα γουνάκια που περνάς μέσα τα πόδια, και όλα τα αξεσουάρ, όχι μόνο εντυπωσιάστηκα, αλλά και το μυαλό μου… πήγε αλλού.

Είναι γνωστό ότι η γυμναστική βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή, ενώ δυναμώνει και βελτιώνει την εικόνα του σώματος. Και όταν έχουμε καλύτερη εικόνα του σώματός μας, ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή μας και αισθανόμαστε πιο ωραία για την εμφάνισή μας. Όσο πιο ικανοποιημένοι νιώθουμε, αυτό ψυχολογικά επιδρά και στη σεξουαλική μας διάθεση.

Η επιστήμη έχει δείξει επίσης ότι η άσκηση μειώνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Αμερικής το 2018, ανέφερε ότι οι άνδρες (που παραδοσιακά έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τις γυναίκες) αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής λειτουργίας.

Το πιλάτες είναι κάτι περισσότερο από το πυελικό έδαφος

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλη η ενέργεια για τις ασκήσεις και η δύναμή μας πηγάζει από το κεντρικό σημείο του σώματος, αυτό που στο πιλάτες ονομάζουμε «powerhouse» (κέντρο παραγωγής δύναμης). Ανάμεσα στην ομάδα των μυών είναι και οι μύες του πυελικού εδάφους. Φανταστείτε αυτούς τους μυς σαν μία αιώρα που σχηματίζεται στη βάση της λεκάνης, υποστηρίζοντας και συγκρατώντας όργανα όπως η κύστη, η ουροδόχος κύστη, η μήτρα, ο προστάτης, το έντερο. Στη μέθοδο πιλάτες δεν υπάρχει άσκηση που να μην περιλαμβάνει αυτή τη μυϊκή ομάδα για να ενδυναμώσει τους σφικτηριακούς μηχανισμούς της ουρήθρας, του κόλπου και του πρωκτού.

Αν κάνετε πιλάτες σίγουρα θα έχετε δει τα οφέλη της μεθόδου που βασίζονται σε συγκεκριμένες αρχές και είναι αυτές οι αρχές που μαθαίνει ένας αρχάριος, δίνουν το ιδιαίτερο στοιχείο στη μέθοδο και την διαφοροποιούν από άλλα είδη γυμναστικής, παρ’ όλο που θα συναντήσετε πολλές κοινές ασκήσεις.

Δείτε παρακάτω πώς τέσσερις από αυτές τις αρχές -η αναπνοή, η συγκέντρωση, ο έλεγχος και η φαντασία- μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική ζωή σας μαζί με την ενδυνάμωση και τον έλεγχο του πυελικού εδάφους!

Αναπνοή

Η αναπνοή είναι μία από τις πιο σημαντικές αρχές στη μέθοδο. Ο ασκούμενος μαθαίνει να κάνει τη βαθιά «πλευρική-διαφραγματική» αναπνοή ώστε να ενδυναμώσει τους πνεύμονες να λειτουργούν πλήρως και ευρέως και να γίνεται καλύτερη οξυγόνωση. Κάθε κίνηση, σε μία άσκηση στο πιλάτες, συνοδεύεται από μία πλήρη εισπνοή ή εκπνοή. Τόσο η εισπνοή όσο και η εκπνοή γίνονται αργά, χωρίς βιασύνη με φυσικό και ρυθμικό ρυθμό ώστε να επιτευχθεί η ρυθμική ροή στην άσκηση. Μαθαίνοντας αυτή την αναπνοή αποκτάτε έλεγχο, καλλιεργείτε την αυτοσυγκέντρωση και την ηρεμία, στοιχεία που όλα μαζί συμβάλλουν στην ποιότητα του σεξ.

Συγκέντρωση

Ο νους δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει. Μπορεί να εστιάζεται σε συγκεκριμένες σκέψεις μπορεί όμως και να ταξιδεύει. Κάτι που ισχύει κάποιες φορές και κατά την ερωτική επαφή, ειδικά όταν δεν υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές. Το πιλάτες εστιάζει στον δεσμό νου και σώματος και για να γίνει αυτή η ζεύξη βασικό στοιχείο είναι η συγκέντρωση για να νιώσετε την αίσθηση στην περιοχή που γυμνάζετε. Το ίδιο ισχύει και στο σεξ. Για να είναι καλό και να το ευχαριστηθούν και οι δύο, χρειάζεται συγκέντρωση. Να μην αφήνετε το μυαλό σας να τρέχει σε διάφορα θέματα. Όσο πιο συγκεντρωμένοι είσαστε στην πράξη, τόσο περισσότερο θα απολαύσετε το σεξ.

Έλεγχος

Για να έχετε θετικά αποτελέσματα από μία άσκηση, το πιλάτες βασίζεται στον έλεγχο των μυών και της κίνησης μέσα από την αναπνοή και τη συγκέντρωση και γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχουν γρήγορες και απρόσεκτες κινήσεις. Όμως ο έλεγχος δεν σταματάει στην άσκηση. Στην έκφραση της σεξουαλικής ισότητας οι ρόλοι ανταλλάσσονται, μαθαίνοντας να έχετε τον έλεγχο του σώματός σας, αναλαμβάνετε εναλλάξ να έχετε και εσείς τον έλεγχο του παιχνιδιού στο κρεβάτι.

Φαντασία

Στο πιλάτες χρησιμοποιούμε πολύ συχνά νοητικές εικόνες και λεκτικές μεταφορές για την εκτέλεση μίας άσκησης ώστε να δοθεί πιο βαθιά το νόημα της. Για παράδειγμα στην άσκηση «spine twist» που είναι στροφή του άνω μέρους του κορμού, λέμε στους ασκούμενους να φανταστούν ότι στρίβουν το σώμα και βγάζουν τον αέρα όπως θα έστυβαν το νερό μίας βρεγμένης πετσέτας. Χρησιμοποιούμε δηλαδή τη φαντασία για να εμβαθύνουμε. Το ίδιο μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε κι εσείς στο σεξ, παίζοντας διάφορα παιχνίδια για να διατηρήσετε το πάθος και να ξανανιώσετε τον πόθο.

(το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα www.newsbeast.gr)