Λάστιχο γυμναστικής, 5 λόγοι για το προσθέσετε στη βαλίτσα των διακοπών

Ετοιμάζετε τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές και σκέφτεστε τα μπάνια που θα κάνετε στη θάλασσα, το άραγμα κάτω από την ομπρέλα, τα ταβερνάκια που θα πηγαίνετε. Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι τη γυμναστική. Ωστόσο, θα σας πρότεινα να προσθέσετε ένα λάστιχο γυμναστικής ή αντίστασης, όπως λέγονται. Και σας δίνω πέντε λόγους που το παίρνω πάντα μαζί μου:

Δεν πιάνει χώρο, δεν κοστίζει και αξίζει

Από όλα τα βοηθήματα που χρησιμοποιούμε στο πιλάτες και γενικότερα στη γυμναστική, το λάστιχο είναι το μόνο που είναι ελαφρύ ακόμα και αν διαλέξετε την πιο μεγάλη αντίσταση και δεν πιάνει χώρο ώστε εύκολα το έχετε στη τσάντα σας. Και με ελάχιστο κόστος είναι η πιο οικονομική επιλογή, έχοντας ένα από τα πιο αποτελεσματικά βοηθήματα που σας προσφέρει πολλές επιλογές ασκήσεων που γυμνάζουν όλο το σώμα.

Μπορείτε να κάνετε #Training Anywhere

Με το λάστιχο μπορείτε να γυμναστείτε οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα. Από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, στην παραλία και σε όποιο εξωτερικό χώρο, ακόμα και σε ένα σκάφος πάνω, όπως έκανα όταν βρέθηκα σε ένα ιστιοπλοϊκό.

Μπορείτε να γυμνάσετε όλο το σώμα και καλύπτει τα πάντα

Θέλετε μυϊκή ενδυνάμωση; Ή μήπως μυϊκή αντοχή; Ή μυϊκή ανάπτυξη; Θέλετε συντονισμό, ευκινησία, ισορροπία; Το θέλετε για τα χέρια, για την πλάτη, για τους γλουτούς και τα πόδια; Από τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ασκήσεις με λάστιχο είναι ότι είναι μία εξαιρετική προπόνηση με αντίσταση για ενδυνάμωση που όμοια δεν προσφέρουν τα βάρη. Το λάστιχο παρέχει αντίσταση σε όλο το εύρος της κίνησης, οριζόντιο, κάθετο, διαγώνιο με την αντίσταση να αυξάνεται προοδευτικά, όσο τεντώνεται, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο και την απόδοση. Είναι επίσης, ιδιαίτερα χρήσιμο για διατάσεις ενώ οι φυσικοθεραπευτές το προτείνουν για αποκατάσταση μετά από τραυματισμό.

Προσαρμόζετε την άσκηση στα μέτρα σας

Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το λάστιχο είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε την αντίσταση στα μέτρα σας. Η δύναμη εξαρτάται από την απόσταση που το κρατάτε. Όσο πιο ανοιχτά το πιάσετε τόσο πιο χαλαρό είναι, το αντίθετο συμβαίνει όταν μικραίνει η απόσταση που το κρατάτε, μεγαλώνει η αντίσταση.

Θέλετε να διατηρήσετε την καλή σας φυσική κατάσταση

Στις διακοπές και θα φάμε περισσότερο και θα πιούμε και αργά θα κοιμηθούμε και θα ξεκουραστούμε. Για να μην πάει χαμένη όμως η καλή δουλειά που κάνατε όλο το χρόνο και για να μην πούμε από τον Σεπτέμβριο γυμναστική (όπως λέμε «από δεύτερα δίαιτα») ένα μικρό πρόγραμμα έστω και δέκα λεπτών φορώντας ακόμα και το μαγιό, δεν θα σας στερήσουν χρόνο και θα κάνουν καλό στο σώμα σας.

Tip: Το υλικό που είναι κατασκευασμένα τα λάστιχα γυμναστικής είναι λάτεξ, ένα υλικό που μπορεί να κοπεί και να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου. Οι υψηλές θερμοκρασίες, τα χημικά και υγρασία  επιταχύνουν τη φθορά του. Τα προφυλάσσετε απλώνοντας τα ανοιχτά και απλώνοντας πούδρα τακτικά η οποία θα προστατεύσει από το να κολλήσουν μεταξύ τους.