Καλώς ήρθες 2021

Μπλακ τζακ ο καινούριος χρόνος που μπήκε. Σε τυχερό αριθμό τελειώνει.

Εικοσιένα ή εικοσιμία. Ένα παιχνίδι που συνδυάζει την τύχη με τις ικανότητες του παίκτη. Όσο και να προγραμματίσουμε πράγματα και προσπαθούμε να έχουμε τον έλεγχο σε καταστάσεις, η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Και ας μην πιστεύεις ότι υπάρχει. Άλλωστε είναι πολλά αυτά που δεν βλέπουμε αλλά υπάρχουν. Ρόλο στο παιχνίδι παίζει και η ικανότητα. Γιατί το εικοσιένα, πέρα από ένα τυχερό και απλό παιχνίδι, είναι και ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αντίληψης και στρατηγικής για να κερδίσεις. Κάπως έτσι όμως δεν είναι και η ίδια η ζωή; Οι κανόνες της ζωής είναι απλοί, η ίδια η ζωή είναι συναρπαστική, έχει τα τυχερά της και μέσα από τη ζωή δημιουργούνται ευκαιρίες.

Ο καινούριος χρόνος μπήκε και με μια υπέροχη μέρα. Ηλιόλουστη, ζεστή, καθαρή που δεν μπορεί παρά  χαρά και αισιοδοξία να αισθανθείς. Γιατί όσο δύσκολη και διαφορετική ήταν η χρονιά που έφυγε, όσο φόβο και μοναξιά μπορεί να ένιωσες, μόνος δεν ήσουν και δύναμη βρήκες. Προσωπικά, δεν τραβώ κόκκινη γραμμή στο 2020. Έστω και αν άφησε έντονα το σημάδι του στις ζωές μας.
Κάθε χρόνος (μας) μαθαίνει και (μας) δείχνει. Μπορεί να μην έκανα όσα ήθελα να κάνω, μπορεί να ζορίστηκα, να μην μπορούσα να ήμουν κοντά, να αγκαλιάσω και να φιλήσω την οικογένεια μου και τους αγαπημένους μου, όμως έχω την υγειά μου, και νιώθω τυχερή που έχω την οικογένεια μου και τους αγαπημένους μου. Ο προηγούμενος χρόνος μας έδειξε πόσο ίσοι είμαστε όλοι, πόσο σημαντικό είναι να ζεις το τώρα, πως να παίρνεις χαρά από τα απλά πράγματα, τι σημαίνει ουσιαστικά να χάνεις κάτι. Μπορεί να πάει τώρα στο καλό αφού μας άφησε παρακαταθήκη τις λέξεις ευγνωμοσύνη, νοιάξιμο, στήριγμα, σημασία, δημιουργία.

Ας το 2021 να είναι (και) ένας χρόνος κουράγιου και ενδυνάμωσης, προσδιορισμού και πρόκλησης, αγάπης και κατανόησης. Να βγάλουμε έξω (έστω και αν μένουμε μέσα) το καλύτερο που όλοι έχουμε μέσα μας.

Σε μία καλύτερη χρονιά για όλους!

Alexandra Five Illustrations