Η πιο απλή διακόσμηση που ανεβάζει τη διάθεση

 

«Ο Απρίλης έχει τ’ όνομα κι ο Μάης τα λουλούδια», λέει η παροιμία μας. Μήνας των λουλουδιών θεωρείται ο Μάιος και η Πρωτομαγιά ως ημέρα γιορτής, μία γιορτή της ανθοφορίας της φύσης και  αρχή του καλού καιρού που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, γνωστή με το όνομα Ανθεστήρια. Και αν δεν βγαίνουμε στην εξοχή να τον προϋπαντήσουμε, μπορούμε να το βάλουμε στο σπίτι μας στολίζοντας το τραπέζι με όμορφα λουλούδια.

Η ομορφιά στα βάζα

Όπως η βεράντα μου είναι γεμάτη από φυτά, μου αρέσει να έχω στο σπίτι λουλούδια. Και αν μπορώ όλο το χρόνο. Μου φτιάχνουν τη διάθεση βλέποντας τα, για αυτό και θεωρώ ότι να έχετε λουλούδια σε ένα βάζο, είναι η πιο απλή και εύκολη διακόσμηση που μπορείτε να κάνετε και η οποία ανεβάζει τη διάθεση με τον πιο φυσικό τρόπο. Μια μελέτη έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν λουλούδια αισθάνονται καλύτερα και πιο αισιόδοξοι και είναι πολύ πιθανό να περάσουν αυτήν την θετική ενέργεια σε άλλους ανθρώπους ενώ μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν λουλούδια, αμέσως χαμογελούν. Τα λουλούδια μπορεί να βοηθήσουν στο άγχος και στην κατάθλιψη, προβάλλουν αίσθημα ικανοποίησης και χαράς για την ζωή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που πηγαίνουμε λουλούδια όταν επισκεπτόμαστε ένα νοσοκομείο θέλοντας να βοηθήσουμε τον ασθενή στην ανάρρωση του.

 

Η θεραπευτική επίδραση λουλουδιών

Έχοντας ένα βάζο με λουλούδια στο σπίτι σας δεν σας χαρίζει μόνο οπτική ευχαρίστηση. Στην κατευναστική επίδραση στην διάθεση μας ρόλο έχει και το άρωμα τους. Άλλωστε αυτό τον ρόλο παίζουν τα αρώματα για αυτό και τα φοράμε. Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος για τη θεραπευτική επίδραση στη διάθεση μας. Ειδικά για όσους από εμάς ζούμε σε διαμερίσματα και δεν έχουμε κήπο. Ένα βάζο με λουλούδια μας υπενθυμίζει τη συνεχή παρουσία της φύσης γύρω μας και όλοι έχουμε βιώσει την ομορφιά, την ηρεμία, τη χαλάρωση, την αναζωογόνηση και την πληρότητα που νιώθουμε όταν είμαστε κοντά στη φύση. Τα λουλούδια δίνουν ενέργεια, ζωή και χρώμα. Για αυτό μην περιμένετε να σας προσφέρουν λουλούδια. Αγοράστε μόνοι σας ένα μπουκέτο ή μία γλάστρα και στολίστε την καθημερινότητα σας.