Η άσκηση της εβδομάδας #65

Στάση του παιδιού

Γνωστή ως η στάση της ξεκούρασης, η στάση του παιδιού βοηθάει το σώμα να επανέλθει σε μία ήρεμη κατάσταση μετά από δύσκολες στάσεις και ασκήσεις, όπως στηρίξεις στα χέρια ή εκτάσεις κορμού από πρηνή θέση, επειδή απομακρύνει την ένταση από τον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη. Πολλές φορές παίρνουμε αυτή τη θέση και στο τέλος ενός προγράμματος εκγύμνασης, ως ανασυγκρότηση.

Αυτή η στάση, λόγω της βαθιάς χαλάρωσης που προσφέρει, βοηθάει να συνδεθούμε με την εσωτερική μας σοφία. Καλλιεργεί την αίσθηση της ασφάλειας, σαν ένα καταφύγιο. Έχει όμως και άλλα οφέλη. Επιμηκύνει την σπονδυλική στήλη, ανακουφίζει από πόνους στη ράχη και στον αυχένα, αυξάνει την παροχή αίματος στον εγκέφαλο, καταστέλλει ζαλάδες, θεραπεύει πονοκεφάλους, και με την σταθερή και βαθιά αναπνοή βοηθάει στην ηρεμία και στην απομάκρυνση του άγχους.

Από γονατιστή θέση, καθίζετε την λεκάνη πάνω στις φτέρνες. Τα γόνατα σας τα έχετε ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων και αφήνετε τον κορμό να πέσει πάνω στους μηρούς. Τα χέρια μπορείτε να τα έχετε δίπλα στην λεκάνη ή μπροστά χαλαρά. Το μέτωπο ακουμπά στο έδαφος. Παίρνετε βαθιά εισπνοή σε τέσσερις χρόνους και νιώθετε το στήθος σας να πιέζει τους μηρούς. Κατά την εκπνοή μετράτε πάλι τέσσερις χρόνους και νιώθετε τον αέρα πίσω στην πλάτη. Επαναλαμβάνετε για 5-10 κύκλους αναπνοών.

Photo 30-12-15 - 9 58 37 π.μ.