Η άσκηση της εβδομάδας #43

Άρση κορμού-ασκήσεις για την πλάτη

Η ενδυνάμωση των μυών της ράχης και της σπονδυλικής στήλης είναι πολύ σημαντική για την σταθεροποίηση του κορμού, τη σωστή στάση και την αποφυγή πόνων στη μέση και στην ευρύτερη περιοχή. Συνιστούνται ιδιαίτερα όταν η δουλειά που κάνουμε είναι καθιστική ή όταν θέλουμε να διορθώσουμε κάποιο πρόβλημα, όπως σκολίωση ή κύφωση.

Σε πρηνή θέση με το κεφάλι να κοιτάει το πάτωμα, μακραίνετε το σώμα σας τεντώνοντας τα πόδια, σφίγγετε τους γλουτούς χωρίς να σηκώνετε το ηβικό οστό από το έδαφος και τραβάτε τον αφαλό προς την σπονδυλική στήλη. Φέρνετε την μία παλάμη πάνω στην άλλη και το μέτωπο πάνω στις παλάμες. Αγκώνες στην ίδια ευθεία. Παίρνετε εισπνοή και με την εκπνοή, ενεργοποιώντας το powerhouse και προσπαθώντας να μη σηκώσετε τα πέλματα και τους πήχεις από το πάτωμα, ανασηκώνετε λίγο τον κορμό από τον θώρακα, σαν να θέλει το στέρνο σας να κοιτάξει μπροστά. Γυρίζετε στην αρχική θέση με την εισπνοή. Επαναλαμβάνετε 10 φορές.

Παραλλαγή: κρατώντας την παραπάνω θέση, αυτή τη φορά σηκώνετε και τους πήχεις από το έδαφος, κρατώντας όμως το μέτωπο κολλημένο στις παλάμες.

Σημείο προσοχής: προσπαθήστε την άσκηση να την εκτελέσετε με τους μυς της πλάτης και όχι με των ώμων, κρατώντας μακριά τη μία με την άλλη ωμοπλάτη, έστω κι αν η κίνηση είναι μικρή – κοιτάτε προς τα κάτω.

Photo 25-5-15 - 6 30 01 μ.μ.

Photo 25-5-15 - 6 30 15 μ.μ.