Η άσκηση της εβδομάδας #22

Spine Stretch Forward

Μία άσκηση που βελτιώνει η στάση και γυμνάζει τους κοιλιακούς καθώς διατείνεται η σπονδυλική στήλη.

Κάθεστε στο στρώμα με τεντωμένα τα πόδια και ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων και τα πέλματα σε ραχιαία κάμψη (φλεξ). Τα χέρια είναι τεντωμένα μπροστά στο ύψος των ώμων και παράλληλα. Παίρνετε εισπνοή, ψηλώνετε τον κορμό και με την εκπνοή, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού και τραβώντας τη σπονδυλική στήλη προς τον αφαλό, αρχίζετε να ρολλάρετε σπόνδυλο-σπόνδυλο μπροστά. Φανταστείτε πως θέλετε να σχηματίσετε το γράμμα C.Εισπνέετε για να ρολλάρετε πίσω στην αρχική θέση, χωρίς όμως να πέσετε πίσω. Φανταστείτε ότι έχετε ένα τοίχο πίσω σας. Επαναλαμβάνετε 5 φορές.

Σημεία προσοχής: καθώς κάθεστε βεβαιωθείτε ότι η πλάτη σας είναι ίσια και δεν πέφτετε προς τα πίσω – έχετε κάτω τους ώμους – στο ανέβασμα, η κίνηση ξεκινάει από το powerhouse, το κεφάλι σηκώνεται τελευταίο.

Tip: λυγίστε ελαφρά τα γόνατα, αν δεν μπορείτε με τεντωμένα τα πόδια να έχετε ίσια την πλάτη – για να έχετε σε ραχιαία κάμψη τα πέλματα, φανταστείτε ότι τραβάτε τα δάκτυλα προς σε σας – η αναπνοή είναι πολύ σημαντική καθώς είναι το κλειδί για ένα καλό στρέτσινγκ.

Photo 16-2-15 - 8 02 53 μ.μ.Photo 16-2-15 - 8 04 42 μ.μ.