Η άσκηση της εβδομάδας #20

In & Out

Μία άσκηση που δυναμώνει και επιμηκύνει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς μυς του ποδιού μέσα από την άρθρωση του ισχίου.

Ξαπλωμένη ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων, γόνατα λυγισμένα, τα πέλματα παράλληλα και τα χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό, ανεβάζετε το δεξί σας πόδι κάθετα προς το ταβάνι και το γυρίζετε προς τα έξω, μέσα από το ισχίο. Παίρνετε εισπνοή και το ανοίγετε στο πλάι, στον ίδιο οριζόντιο άξονα, τόσο όσο να μην χάσει η λεκάνη σας την επαφή με το στρώμα. Με την εκπνοή προσπαθείτε να το πάτε από την άλλη μεριά, σαν ένα εκκρεμές, διατηρώντας πάλι τη λεκάνη σας σταθερή. Κάνετε 5-8 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Σημεία προσοχής: η κίνηση γίνεται από το ισχίο ενεργοποιώντας το powerhouse – ο κορμός σας πρέπει να μένει ακίνητος και η λεκάνη σας σταθερή – βεβαιωθείτε ότι στην επαναφορά δεν στρέφετε το πόδι προς τα μέσα και το γόνατο σας συνεχίζει να «κοιτάει» προς τα έξω για να δουλέψει και ο γλουτός – έχετε τους ώμους σας κάτω και χαλαρούς.

Tip: πιέστε τις παλάμες στο έδαφος για μεγαλύτερη σταθερότητα – αν δεν μπορείτε να έχετε το πόδι τεντωμένο, το λυγίζετε ελαφριά.

Photo 26-1-15 - 12 41 40 μ.μ.

Photo 26-1-15 - 12 41 29 μ.μ.