Γιατί μου αρέσει ο Ιούλιος

Ζεστός, καυτός είναι ο Ιούλιος, ο έβδομος μήνας του χρόνου που πήρε το όνομα του από τον Ιούλιο Καίσαρα (100π.Χ-44π.Χ) θέλοντας  να  τιμήσει ο Αύγουστος Καίσαρας τον Ρωμαίο πολιτικό, στρατηγό και αξιόλογο συγγραφέα της λατινικής ιστοριογραφίας ο οποίος έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στον μετασχηματισμό της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Ο Ιούλιος ονομάζεται και Αλωνάρης ή Αλωνιστής, αυτό τον μήνα γίνεται το αλώνισμα των δημητριακών. Όμως δεν είναι αυτός οι λόγοι που μου αρέσει ο Ιούλιος, όσο:

  1. Ιούλιο και την ίδια μέρα έχει γενέθλια ο αδελφός και ο πατέρας μου. Τον έκανε δώρο η μητέρα μου στα τριάντα του χρόνια. Και η μικρή μου ανηψιά που θα γίνει ενός έτους.
  2. 20 του μήνα, του Προφήτη Ηλία, είναι η γιορτή του γιου μου. Από όλα τα ξωκλήσια έχω μία μικρή αδυναμία σε αυτά τα μικρά που βρίσκονται στα πιο ψηλά σημεία, ακόμα και πριν γεννηθεί ο γιος μου και του δώσουμε αυτό το όνομα.
  3. Αυτό το μήνα έχουν επίσης γενέθλια και γιορτή πολλοί αγαπημένοι φίλοι.
  4. Είναι ο μήνας που ξεκινάς τις πρώτες διακοπές (και για μένα ο καλύτερος μήνας να πας διακοπές)
  5. Είναι ο μήνας που οι ανάγκες σου ικανοποιούνται με ένα παγωτό, μία σκιερή γωνία, ένα δροσερό δωμάτιο
  6. Η μυρωδιά της αντηλιακής κρέμας είναι το άρωμα του
  7. Είναι ο μήνας που ανθίζουν οι ηλιάνθοι ή αλλιώς το λουλούδι του ήλιου, από το πιο εντυπωσιακά λουλούδια. Γνωρίζετε ότι στρέφεται διαρκώς προς τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και στρέφεται πάλι, τις πρωινές ώρες, προς την ανατολή;
  8. Μπορεί τα Χριστούγεννα να τρώμε γλυκά, αλλά η διεθνής ημέρα της σοκολάτας είναι 7 γιορτάζεται στις 7 Ιουλίου. Η καθιέρωση της ημερομηνίας, τέθηκε το 2015, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 465 χρόνων από τότε που η σοκολάτα εισήχθη στην Ευρώπη. Και αν το γλυκό δεν είναι σοκολάτα, δεν είναι γλυκό…
  9. Το ψυγείο μας «μετατρέπεται» σε μποστάνι. Καρπούζια, πεπόνια, βερίκοκα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια, ντομάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, πράσινα φασολάκια, βλίτα, αλμύρα το πανέρι είναι γεμάτο από νόστιμα λαχανικά και λαχταριστά φρούτα.
  10. Ο όμορφος Ιούλιος είναι ο μήνας που αφήνουμε να φανεί η πιο χαλαρή, αυθόρμητη πλευρά του εαυτού μας