Απαραβίαστος χρόνος

[dropcap]Σ[/dropcap]ε μία εποχή που τα περισσότερα πράγματα είναι πατημένα στο fast forward, όταν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι τέτοιες που δεν σας αφήνουν στιγμή να ανασάνετε, οι ευθύνες αυξάνονται, τρέχετε «σαν τον Βέγγο» να τα προλάβετε όλα και ευχόσαστε η ημέρα να είχε τουλάχιστον είκοσι οκτώ ώρες, πως μπορείτε να βρείτε τον απόλυτα απαραβίαστο, ήσυχο, προσωπικό χρόνο; Το χρόνο εκείνο που θέλετε να καθίσετε χωρίς να κάνετε κάτι, να αράξετε, να χαζέψετε, να μη δείτε κανέναν ή να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν;

Χρόνος για ηρεμία, για ξεκούραση, για εσωτερική ανασυγκρότηση, για δημιουργία. Όπως λοιπόν βρίσκετε το χρόνο για όλα τα άλλα πράγματα, πάρτε την απόφαση να το προγραμματίσετε και να βρείτε λίγη ώρα αποκλειστικά και μόνο για μας. Χωρίς ενοχές.

Και να τον αναζητήσετε στα απλά πράγματα που μπορούν να δώσουν μεγάλη ευχαρίστηση. Δείτε το όπως την αρχή μιας καινούργιας ερωτικής σχέσης, το μόνο που αποζητάτε είναι χρόνος να βρεθείτε με τον αγαπημένο σας κι ας είναι οπουδήποτε. Το σημαντικό είναι να είσαστε μαζί, όλα τα άλλα μοιάζουν ασήμαντα. Το ίδιο ισχύει και εδώ. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα να ξεκλέψετε για τον εαυτό σας. Εξαρτάται μόνο από εσάς. Αρκεί να το θέλετε πολύ. Μπορεί να είναι μισή ώρα το πρωί να διαβάσετε το βιβλίο σας που είναι δίπλα στο κομοδίνο και μέρες δεν το έχετε ανοίξει ή να πιείτε τον πρωινό καφέ σας στο καινούργιο μαγαζί που είναι στο δρόμο για το γραφείο σας. Δεν έχετε χρόνο να γυμναστείτε; Αν ξεκινάτε πιο αργά τη δουλειά σας κάντε γυμναστική το πρωί. Θα νιώθετε γεμάτες ενέργεια να συνεχίσετε την ημέρα σας. Και αν δεν σας αρέσει η γυμναστική, κάτι άλλο θα ανακαλύψετε που θα σας αρέσει και θα δώσει ευχαρίστηση στο πνεύμα και κίνηση στο σώμα. Μπορεί να είναι γιόγκα, ζούμπα ή ένα απλό περπάτημα. Στο τέλος μίας ιδιαίτερα κουραστικής ημέρας κλείστε την πόρτα του μπάνιου, κρεμάστε έξω από την πόρτα ένα «μην ενοχλείτε» για καλό και κακό και χαλαρώστε απολαμβάνοντας ένα ωραίο μπάνιο ή κάνοντας μία κούρα ομορφιάς που θα σας ανανεώσει.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορείτε να ανακαλύψετε και να περάσετε καλά. Ερχόμενοι σε επαφή με τον εαυτό μας, βοηθάει να ξανά βρούμε την εσωτερική ισορροπία μας και να κάνει πιο όμορφη τη ζωή μας.

Για αυτό το επόμενο ραντεβού ας είναι με τον εαυτό σας. Και κανείς δεν χρειάζεται να γνωρίζει τι είναι αυτό το «ραντεβού».