01 Ιούλ Που πάμε βόλτα στην Αθήνα όταν έχει καύσωνα;
Ανακαλύψαμε τα πάρκα τις ημέρες του λοκντάουν. Εκεί βγαίναμε βόλτα, εκεί συναντιόμασταν με τους φίλους μας για καφέ, εκεί δίναμε τα ραντεβού μας, εκεί γυμναζόμασταν, εκεί ενίοτε κάναμε και πικνικ. Και τώρα, που οι πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού μας βρίσκουν στην Αθήνα, και όχι σε νησιά, εκεί ξανά πηγαίνουμε για δροσιά και ανάσες οξυγόνου.
Η Αθήνα δεν φημίζεται για το πράσινο. Μπορεί να μην έχει τα μεγάλα πάρκα των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, παρόλα αυτά έχει πάρκα και κήπους. Ο Εθνικός Κήπος και το Πεδίο του Άρεως, είναι από τα πιο γνωστά. Έχει μεγάλους χώρους πρασίνου, όπως είναι το Αττικό Άλσος, οι λόφοι Λυκαβηττού και Φιλοπάππου. Έχει πιο μικρούς όπως το Λόφο Στρέφη (που θα αναπλαστεί και θα αναδειχθεί), το Λόφο Αρδηττού και το Λόφο Φινοπούλου. Έχει το Άλσος Ιλισίων, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Ευαγγελισμού, το Άλσος Ελληνικού Στρατού, το Ζάππειο, το Πάρκο Ελευθερίας, το Πάρκο Ριζάρη. Έχει το Βοτανικό Κήπο, τον Κεραμεικό και την Ακαδημία Πλάτωνος. Έχει και μικρότερους χώρους. Που «φυτρώνουν» σε γειτονιές ως μίνι-οικοσυστήματα.
Σε μία προσπάθεια για περισσότερους χώρους πρασίνου και στο πλαίσιο ενός προγράμματος με στόχο να πρασινίσει τον αστικό ιστό και να συμβάλλει στην κλιματική αναβάθμιση, ο Δήμος Αθηναίων δημιουργεί τα «πάρκα τσέπης». Αξιοποιώντας εγκαταλελειμμένους χώρους έως μισό στρέμμα τους μετατρέπει σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και ανάπαυσης για τους κατοίκους αναβαθμίζοντας αισθητικά με αυτό τον τρόπο, ξεχασμένες γωνίες της πόλης και πυκνοκατοικημένες περιοχές.