40 χρόνια ομορφιάς και δημιουργίας για την Apivita

Πριν σαράντα χρόνια, το 1979, σε ένα φαρμακείο στην Αθήνα, γεννήθηκαν τα πρώτα φυσικά καλλυντικά με πρόπολη, μέλι, κερί μέλισσας, βασιλικό πολτό, εκχυλίσματα φυτών και αιθέρια έλαια από δύο φαρμακοποιούς τον Νίκο και την Νίκη Κουτσιανά, με όραμα έναν υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο ζωής. Ονόμασαν τα καλλυντικά τους Apivita, από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), που σημαίνει «η ζωή της μέλισσας». Ένα όνομα, που εδώ και σαράντα χρόνια, αντανακλά τη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία ως ζωντανός οργανισμός, όπως η μέλισσα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, δημιουργεί συνεχώς αξία. Αξία στην κοινωνία, στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία.

Η Apivita είναι από τις πρώτες εταιρείες καλλυντικών παγκοσμίως που χρησιμοποίησε την πρόπολη στα προϊόντα της, ενσωματώνοντας το βραβευμένο πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης των εργαστηρίων στα προϊόντα της, τα οποία περιέχουν έως και 100% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Σαράντα χρόνια μετά η ιστορία συνεχίζεται. Με έμπνευση πάντα από τη φύση, εξακολουθεί να δημιουργεί φυσικά καλλυντικά προϊόντα που επικονιάζουν την ομορφιά, να επενδύει στην επιστημονική έρευνα και καινοτομία, να αναπτύσσεται και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Και αν τα προϊόντα της τα ξέρουμε όλοι, ίσως να μην γνωρίζετε οτι η αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό αποτελούν για την Apivita έναν από τους πυλώνες της φιλοσοφίας της, την οποία εξέφραζε από τα πρώτα της βήματα μέσα από ποικίλες συνεργασίες με τον καλλιτεχνικό κόσμο. Από το 2018 σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή Κέντρο και το Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποστηρίζει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο του χορού, της αρμονίας της κίνησης, αλλά και της δημιουργικής έκφρασης μας ταξίδεψαν οι χορευτές του μπαλέτου, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, οπού συνεργάτες και φίλοι δώσαμε το παρόν στην πρόκληση να τιμήσουμε την επέτειο των σαράντα χρόνων και να απολαύσουμε την παράσταση «Χορός με τη Σκιά Μου», πάνω στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι του διακεκριμένου χορογράφου Κωνσταντίνου Ρήγου, στο πλαίσιο του τριετούς Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις.

 

Νίκη Κουτσιανά, ιδρύτρια της εταιρείας, με τον Κωνσταντίνο Ρήγο, χορογράφο και διευθυντή του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής και την Λίνα Κοριζή, Global PR Senior Manager