Wellness on board

Τι είναι το «Wellness on board»; Μία ιδέα που είχα, για όσους αγαπούν τη θάλασσα, τους αρέσουν οι εκδρομές, θέλουν να ταξιδέψουν με ιστιοπλοϊκό, να συνδυάσουν τη διασκέδαση με μαθήματα γιόγκα, πιλάτες και θεματολογικές συζητήσεις με nlp προσέγγιση.

Το «Wellness on board» ωστόσο πάει και πιο βαθιά. Είναι η καλή ενέργεια και η χαρούμενη διάθεση, είναι η ανοιχτοσύνη και η δεκτικότητα. Στο καινούριο και στο διαφορετικό. Είναι ακόμα ένα εσωτερικό ταξίδι, είναι η ανακάλυψη νέων τρόπων.

Σάββατο 11πμ Μαρίνα Ζέας.
Είναι η μέρα, η ώρα και ο τόπος της συνάντησης μας. Με την Μαργαρίτα, την Άρτεμις, την Μάγδα, τη Ρίτα, τη Χρύσα, τον Γιώργο και τον Άρη. Γίνονται οι πρώτες συστάσεις. Ο Πέτρος μας περιμένει στο σκάφος, ένα καταμαράν 42 πόδια με το όνομα Barchetta III. Όλα είναι έτοιμα για την αναχώρηση μας. Λύνουμε τους κάβους και ξεκινάμε. Με τη ζέστη που κάνει δεν υπάρχει κάτι πιο ευχάριστο να βρίσκεσαι στη θάλασσα. Και αντί να είσαι κλεισμένος σε ένα αυτοκίνητο με το κλιματιστικό ανοιχτό, να είσαι σε ένα ιστιοπλοϊκό, να σε φυσάει ένα ελαφρύ αεράκι, να ηρεμείς και να απολαμβάνεις τη διαδρομή. Προορισμός, ο αγαπημένος μου Πόρος.

 

6.30μμ Νεώρειο, Πόρος
Μετά το μπάνιο και πριν το δείπνο, παίρνουμε τα στρώματα μας και βγαίνουμε στην παραλία για ένα μάθημα που βασίζεται σε τεχνικές γιόγκα και πιλάτες. Ως πιστοποιημένη δασκάλα και στα δύο, μου αρέσει πολλές φορές να συνδυάζω τα δύο συστήματα. Αγαπώ πολύ το πιλάτες, η γιόγκα για μένα, μέσα από τις ασκήσεις, είναι μια φιλοσοφία και τα δύο έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Μέσα από τη στάση του σώματος και τις ασκήσεις ν’ αναπτύξουν την εσωτερική δύναμη μας ώστε να βρούμε συναισθηματική και πνευματική σταθερότητα.

Κυριακή 8.30πμ, Λιμάνι, Πόρος
Είναι ωραίο να κάνεις μάθημα στην παραλία βλέποντας τη θάλασσα μπροστά, όμως να κάνεις ένα μάθημα βλέποντας τη θάλασσα από ψηλά είναι μαγευτικά. Νιώθεις την απεραντοσύνη. Έχουμε ανέβει στο Ρολόι, μία τοποθεσία που έχεις τον Πόρο στα πόδια σου. Αυτός είναι και ένας λόγος που το μάθημα το κάνω εξ’ ολοκλήρου σε όρθια θέση. Ο τρόπος που στεκόμαστε αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Τα πόδια είναι σαν τις ρίζες ενός γερού δέντρου, μας προεκτείνουν προς τα κάτω, προς τη γη ενώ η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι μας προεκτείνουν προς τα πάνω, προς τον ουρανό.

1μμ Απόνησος
Ένα από τα διαμαντάκια του Αργοσαρωνικού. Καταπράσινο νησάκι με καταγάλανα νερά, παραλία με άμμο και βράχια για βουτιές. Εδώ δένουμε ή καλύτερα αράζουμε. Κολυμπάμε και κάνουμε SUP (Stand Up Paddle). Και όταν πεινάσουμε, ετοιμάζουμε την πιο ωραία καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντομάτα.

5μμ Σαρωνικός
Γιόγκα εν πλω με ανοιχτό το πανί. Να κάνεις αναπνοές και να νιώθεις το αεράκι που μυρίζει θάλασσα, να ενεργοποιείς το κέντρο σου και να βρίσκεις την ισορροπία από το κούνημα από το κυματάκι. Ένα πραγματικά ξεχωριστό μάθημα, μοναδικό όσα και τα άλλα. Μένουμε λίγο παραπάνω στη θέση της χαλάρωσης με τις πέντε σωματικές αισθήσεις μας ανοιχτές σαν παράθυρα.

8.30μμ Πειραιάς
Επιστροφή στη Μαρίνα Ζέας. Η αίσθηση της εκδρομής είναι ότι έχουμε λείψει ταξίδι. Τόσο γεμάτοι νιώθουμε από χαρά, ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη. Έχουμε πολλούς λόγους να νιώθουμε και τα τρία. Εκτός από τις ωραίες στιγμές, μαζί τους παίρνουν και ένα τετραδιάκι που τους έχω δώσει μαζί με ένα βραχιολάκι. Απόψε θα σημειώσουμε 10 λόγους. Και θα το κάνουμε κάθε μέρα. Είναι η καθημερινή μας υπενθύμιση και η άμυνα μας απέναντι στην αρνητικότητα, στους φόβους και στα άγχη.

Στο επόμενο!