Το 2022 ας δημιουργήσουμε εμείς τη ζωή που θέλουμε να ζούμε

Μου αρέσουν οι λέξεις που αρχίζουν από «ευ». Αυτά τα δύο μικρά γράμματα σε γεμίζουν με συναίσθημα, σου λένε που να στρέψεις την προσοχή σου, σου δείχνουν ένα τρόπο να ζεις. Το «ευ» βρίσκεται παντού. Στην πραγματικότητα, εμείς το δημιουργούμε καθημερινά όταν το βάζουμε μπροστά από λέξεις για να δηλώσουμε, εκφράσουμε, προσδιορίσουμε κάτι καλό.

Το 2022 ας δημιουργήσουμε εμείς τη ζωή που θέλουμε να ζούμε προσθέτοντας πολλά «ευ» στο λεξιλόγιο μας. Ευζωία, ευεξία, ευτυχία, ευλογία, ευγνωμοσύνη, ευδαιμονία, ευημερία, ευκρασία, ευλυγισία, ευελιξία, ευσυνειδησία, ευκολία, ευγένεια, ευθύνη, είναι μόνο μερικές. Αφαιρώντας το «δυς» που στερεί το θετικό και προσδίδει την ιδιότητα του κακού, του άσχημου, του δυσάρεστου. Έστω και αν τα περισσότερα νέα είναι δυσάρεστα και η εποχή είναι δυστοπική. Στις δυσκολίες βρίσκουμε τη δύναμη μας. Στην πίστη τη γενναιότητα μας. Στον φόβο το θάρρος μας.

Οραματίσου τα μεγάλα, κάνε όνειρα, ξεκίνα όμως με τα μικρά, με αυτά που μπορείς εσύ να φτιάξεις και να δημιουργήσεις. Κοίταξε μέσα σου τι σου δίνει ευτυχία, αναγνώρισε το καλό που υπάρχει στη ζωή σου, πόσα πάνε καλά στη ζωή σου παρά τα προβλήματα και τα δεινά. Σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται δες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες. Έχεις όλη την ικανότητα να διαχειριστείς σωστά τον εαυτό σου και να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες. Να αντιληφθείς την αξία σου και τη μοναδικότητα σου.

Κάθε χρόνος, κάθε μέρα, κάθε στιγμή μας δείχνει και μας μαθαίνει κάτι. Ας καλωσορίσουμε τον καινούριο με περισσότερη με πίστη στη ζωή, στο θείο που όλοι έχουμε μέσα μας και στο ανώτερο. Εύχομαι να είμαστε υγιείς, να έχουμε αισιοδοξία, να νιώθουμε χαρά, να βλέπουμε την ομορφιά, να ζούμε με αυθεντικότητα και γαλήνη ψυχής. Όπως γαλήνια και ήρεμη ήταν η θάλασσα την πρώτη ημέρα του χρόνου.