“The Naxos Apothecary” – όταν το φαρμακείο αποκτάει την έννοια του concept.

Αν σου αρέσει η αρχιτεκτονική και χαζεύεις τα παλιά όμορφα κτήρια της Αθήνας, ανακαινισμένα ή όχι, δεν θα σου έχει περάσει απαρατήρητο το μεγάλο διατηρητέο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που βρίσκεται απέναντι από την Παλαιά Βουλή, στο Σύνταγμα. Αφότου έκλεισε το Habitat, τα τελευταία χρόνια παρέμενε κλειστό και οι όποιες χρήσεις του (είχε ανοίξει ως pop-up κατάστημα, μετά κατάστημα με παγωτά) ήταν για μικρό χρονικό διάστημα. Αν έχεις καιρό να περπατήσεις στην περιοχή, το συγκεκριμένο κτήριο θα σου τραβήξει σίγουρα και πάλι την προσοχή και θα σταθείς να το δεις. Γιατί σε αυτό, ο Αποστόλης και ο Γιώργος Κορρές σκέφτηκαν ότι είναι ο ιδανικός χώρος όχι μόνο για να ανανεώσουν την εικόνα του Φαρμακείου Κορρέ (το παλαιότερο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Αθήνας) μεταφέροντας το από το Παγκράτι στο κέντρο, αλλά και για να υλοποιήσουν μια δική τους παλιά επιθυμία που αφορούσε στον τόπο καταγωγής τους, τη Νάξο.

Η Νάξος είναι ένα από τα πιο πλούσια νησιά του Αιγαίου. Όσον αφορά τα φυτά και τα βότανα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 900 είδη εκεί. Το νερό, το εύφορο εδάφους και το έντονο ανάγλυφο είναι οι κύριοι λόγοι για αυτή τη μεγάλη ποικιλία. Έτσι προέκυψε το “The Naxos Apothecary”, ένας χώρος αφιερωμένος στα βότανα, στην ομοιοπαθητική και στη φυτοθεραπεία οπού πέρα από τα ομώνυμα προϊόντα και σειρές και την παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας tailor-made κρέμα προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες σας, βασισμένη σε ναξιακά εκχυλίσματα άνθη κίτρου, άγρια αχλαδιά, αμάραντος, ύσσωπος και κρίνο της θάλασσας.

Ο χώρος είναι πράγματι μεγάλος (τρεις όροφοι) και εντυπωσιακός και σε σχεδιασμό δεν θυμίζει καθόλου τα κλασικά φαρμακεία. Επικρατεί το ξύλο, το μέταλλο και το λευκό χρώμα. Προσδίσει αυστηρότητα και ζεστασιά. Το βιομηχανικό design με την λιτή και καθαρή γραμμή δένει απόλυτα με το κλασικό στυλ αποπνέοντας μία αύρα μοντέρνου και παλιού συγχρόνως, με το διακοσμητικό ταβάνι, τα κομμάτια επίπλωσης όπως το μεγάλο ξύλινο τραπέζι μοναστηριακού τύπου και τις ξύλινες καρέκλες που θυμίζουν σχολείο μία άλλης εποχής, τα βίντατζ βάζα και αντικείμενα και τις παλιές ζυγαριές αλλά και με το σύγχρονο εργαστήρι οπού από τα μεγάλα παράθυρα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις όλη τη διαδικασία παραγωγής των σκευασμάτων, θέλοντας να δείξουν ότι τα πάντα είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους.

Σε αυτό το νέο και υπέροχο χώρο είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στην πρώτη παρουσίαση δια ζώσης που έγινε για τα καινούρια λανσαρίσματα της μάρκας. Για τα οποία θα γράψω για το καθένα σύντομα. Και χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε από κοντά μετά από πολύ καιρό με την Κατερίνα Τράκα και την Μίνα Χαμπίμπ, τις δύο αεικίνητες γυναίκες της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων της εταιρίας και με παλιούς συναδέλφους. Γιατί εκτός από ένα φαρμακείο, το “The Naxos Apothecary”, όπως μας είπε ο Αποστόλης Κορρές, έχει μελλοντικό στόχο να γίνει μέρος συνάντησης επιστημόνων υγείας, ερευνητών και βιο-καλλιεργητών, μέσα από σειρά αφιερωμάτων, ομιλιών και εργαστηρίων γύρω από τα βότανα, την ομοιοπαθητική, τα φυσικά καλλυντικά και τη διατροφή.

“The Naxos Apothecary” Κολοκοτρώνη 3-5 & Βουλής, Αθήνα