Τάρτα με λευκή σοκολάτα και κεράσια

 

Με πρωταγωνιστές τα κεράσια, μία γλυκιά τάρτα που ετοιμάζεται εύκολα για να συνοδεύσει υπέροχα τον απογευματινό καφέ σας και όχι μόνο.

6 με 8 μερίδες

 

 

 

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:

175 γρ. αλεύρι

½ κουταλάκι τριμμένη κανέλλα

125 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

25 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη

2-3 κουταλιές παγωμένο νερό

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

2 αυγά

40 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη

150γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

300 γρ. κρέμα γάλακτος

450 γρ. φρέσκια κεράσια μαύρα ή κόκκινα χωρίς κουκούτσι

Τριμμένη κανέλλα, για πασπάλισμα

1. Φτιάχνετε τη ζύμη: σε μπωλ κοσκινίζετε το αλεύρι και την κανέλλα, προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα. Αναμειγνύετε με τη ζάχαρη αρκετό νερό ώστε να γίνει συμπαγής η ζύμη. Την ανοίγετε σε φύλλο και στρώνετε φόρμα για τάρτες 23εκ. με κινητό πάτο. Τη βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Τοποθετείτε μια λαδόκολλα πάνω , τη μισογεμίζετε με ξηρά φασόλια και τη ψήνετε άδεια σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρείτε την κόλλα και τα φασόλια και τη βάζετε πάλι στο φούρνο για 5 λεπτά.

2. Χτυπάτε μαζί τα αυτά και τη ζάχαρη. Σε μικρό μπωλ, επάνω από καυτό νερό (μπαιν- μαρί)ζεσταίνετε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Τα ρίχνετε στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Σκορπίζετε τα κεράσια στην τάρτα και ρίχνετε από πάνω το μίγμα σοκολάτας.

4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή ώσπου να πήξει η κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζετε με κανέλλα και τη σερβίρετε ζεστή.

(από το βιβλίο «Τάρτες, Αλμυρές & Γλυκές Συνταγές», εκδόσεις βιβλία Τερζόπουλος)