Σεπτέμβριος, ο μήνας της επανεκκίνησης

Όσο αυτές τις ημέρες αναπολούμε το καλοκαίρι που φεύγει επιστρέφοντας σιγά-σιγά στους ρυθμούς της πόλης και στα προγράμματα μας, έχετε την αίσθηση ότι ο Σεπτέμβριος –όσο γλυκός και μελαγχολικός μπορεί να είναι- ότι είναι επίσης ο μήνας των καινούργιων αποφάσεων και των νέων ξεκινημάτων; Δεν είσαστε μόνη. Για μένα ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί μία νέα χρονιά. Είναι ο μήνας της επανεκκίνησης και της ανασυγκρότησης. Γιατί όσο και να το κάνουμε το καλοκαίρι θέλεις να βγεις από τη ρουτίνα, τα πρέπει και τις απαιτήσεις. Η φύση του καλοκαιριού είναι να διακόψεις, να κάνεις unplugged, όπως είχα γράψει στο τελευταίο μου ποστ αρχές Αυγούστου.(και από τότε δεν ξαναέγραψα) Ο χαρακτήρας του είναι να σε αποσυντονίσει, όπως είναι ζεστός. Να σε ζαλίσει με το βόμβο των τζιτζικιών, να αφήσεις στόχους, ημερολόγια και γράψιμο στον υπολογιστή. Να σε κάνει να αποζητάς μία μεσημεριανή σιέστα, όπως αποζητάς μία σκιερή γωνιά και τη δροσερή βουτιά στη θάλασσα.

Τώρα όμως αλλάζει η εποχή.

Από την αρχαιότητα, ο Σεπτέμβρης θεωρείται ως το ξεκίνημα του καινούριου χρόνου. Σε πολλά μέρη στην Ελλάδα η 1η Σεπτεμβρίου ονομαζόταν Αρκιχρονιά, ενώ η τελευταία ημέρα του Αυγούστου Κλειδοχρονιά. Για τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς ήταν η τρίτη πρωτοχρονιά και είναι ακόμα η αρχή του εκκλησιαστικού χρόνου.

Και με αυτή την αλλαγή, ανοίγουμε και εμείς ένα καινούργιο φύλλο επανεκκίνησης. Λένε ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε τον Σεπτέμβριο αφορούν τις αληθινές μας επιθυμίες. Ενώ αυτές που παίρνουμε τον Ιανουάριο αφορούν τη θέληση. Και τα δύο μας εξελίσσουν.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2010 όταν πήρα την απόφαση να γίνω certified instructor στη μέθοδο πιλάτες, κάνοντας επανεκκίνηση κυριολεκτικά από το μηδέν μία νέα επαγγελματική δραστηριότητα. Μέχρι τότε η δουλειά μου ήταν δημοσιογράφος σε περιοδικά. Ως beauty editor για πολλά χρόνια και αρθρογραφώντας για μόδα και πολιτιστικά για ακόμα περισσότερα. Τώρα, τη θέση των περιοδικών έχει πάρει το ηλεκτρονικό www.livelifewell.gr, ένα δικό μου σάιτ, που το έχω φτιάξει με αγάπη και πολλή δουλειά. Γιατί παράλληλα με τα μαθήματα πιλάτες και γιόγκα που παραδίδω, τις εναλλακτικές θεραπείες που κάνω και το nlp που έχω εκπαιδευτεί ως σύμβουλος σε θέματα ευζωίας και ευεξίας πράγματα που έχουν μπει για καλά στη ζωή μου, ξανακάθομαι για δεύτερη χρονιά σε φοιτητικό θρανίο ενώ παράλληλα κρατώ τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα θέλοντας να συνεχίσω να επικοινωνήσω και να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα κάνω και όσα μας κάνουν να ζούμε τη ζωή (μας) καλά. Νιώθω ευγνώμων για πολλά πράγματα στη ζωή και εκτιμώ πολλά πράγματα στη ζωή. Ένα από αυτά είσαστε και εσείς που με έχετε εμπιστευτεί και σας ευχαριστώ για αυτό.

Σεπτέμβριος μπαίνει. Μπορεί να μην είναι ο πιο αισιόδοξος μήνας, οι καταστάσεις να είναι δύσκολες, να υπάρχει αβεβαιότητα και τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο να είναι δυσάρεστα, εμείς όμως είμαστε ανοιχτοί. Openness/ανοιχτοσύνη. Είναι η νέα λέξη που έχω για τη ζωή. Όταν είσαι ανοιχτός είσαι και δεκτικός. Ιδέες και νέα πρότζεκτ είναι στο σκαρί. Και σχέδια υπάρχουν. Κρατάμε στητό το σώμα, αναπνέουμε, χαμογελάμε και προχωράμε!