Που άνοιξε το νέο -για πρώτη φορά στην Ευρώπη -Repair Clinic Corner, η Lancaster;

Μερικά πράγματα έχουν καλό οιωνό. Ήταν στην λεωφόρο Princesse Grace, στο Μονακό που οι δύο οραματιστές άνδρες, ο επιχειρηματίας Τζωρτζ Βαρτς και ο εξειδικευμένος χημικός στα καλλυντικά Εζέν Φρεατζάτι ίδρυσαν το 1946 το εργαστήριό τους ξεκινώντας μία σειρά προϊόντων φροντίδας ειδικά για τις ανάγκες του δέρματος, τα οποία ονομάζουν Lancaster. Σύντομα, η πριγκίπισσα Γκρέις Κέλλι γίνεται ένας από τους πιο πιστούς και ενθουσιώδεις πρεσβευτές της, ώστε να αναθέσει στη Lancaster την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας της από τον ήλιο της Μεσογείου αλλά και την αποτροπή και επιδιόρθωσή της από πρόωρη γήρανση.

Οι καινοτομίες της Lancaster

Η Lancaster πρώτη αξιοποίησε τη δύναμη νέων τεχνολογιών για κυτταρική ανανέωση. Χρησιμοποίησε πρώτη τη ρετινόλη σε προϊόντα περιποίησης, συστατικό που μέχρι και σήμερα θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα αντιγηραντικά συστατικά (και το οποίο επανέρχεται λόγω της αποδειγμένης αποτελεσματικότητας του)

Το 1965 ανοίγει την πρώτη σχολή ομορφιάς στο Παρίσι. Αυτό το ινστιτούτο στην πολυσύχναστη οδό Faubourg Saint-Honoré διαθέτει σπα, μπουτίκ και σχολή αισθητικής.

Όταν το 1971 λανσάρει την πρώτη σειρά αντηλιακής προστασίας επιλέγει το πορτοκαλί χρώμα αντί του παραδοσιακού καφέ, το οποίο πρόκειται να γίνει το έμβλημά της. Και υιοθετεί μια καινοτόμο προσέγγιση στην ηλιοθεραπεία, με το fake tan “sans soleil” και το make-up “visage bronzé”, τα οποία εξακολουθούν να είναι από τα πιο ευπώλητα μέχρι και σήμερα.

Μία άλλη καινοτοιμία είναι η εισαγωγή του Héliotan Tan Deepener, το 1986, το οποίο προκαλεί ταχύτερο μαύρισμα. Πολύ απλά, η Lancaster ήταν η πρώτη που προσέφερε ενισχυτικά μαυρίσματος.

Το 1993, η Lancaster εισάγει, για πρώτη φορά, οξυγόνο στα καλλυντικά, με τη σειρά “Skin Oxygen

Πριν από την άφιξη στην αγορά των ορών, ξεκινάει μια νέα πορεία να προσφέρει στις γυναίκες την καλύτερη προστασία και επιδιόρθωση για το δέρμα τους και να αποκαλύπτουν τη νεανική τους λάμψη 365 ημέρες το χρόνο, ανεξαρτήτως ηλικίας, τάξης και τρόπου ζωής. Επί δώδεκα χρόνια, ο τύπος 365 κερδίζει επιστημονικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και βραβεία για την απόδοσή του. Με τις πρόσφατες ανακαλύψεις στον τομέα της επιγενετικής και με το σύνθημα το «Repair is our DNA», αποστολή της Lancaster είναι να αλλάξει το μέλλον της επιδερμίδας και το επιτυγχάνει χάρη στα 75 χρόνια πρωτοποριακής ιστορίας της.

Το πρώτο στην Ευρώπη Repair Clinic Corner της Lancaster στην Αθήνα

Σήμερα, η Lancaster με περισσότερα από 500 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πάνω από 100 βραβεία, διεθνώς γνωστή και αναγνωρισμένη, ανοίγει ένα πρωτοποριακό «corner» στα πλαίσια ενός νέου σχεδιασμού για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η άφιξη του νέου Repair Clinic corner της Lancaster γιορτάστηκε στα Hondos Center Ομόνοιας, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ιστορικό καλλυντικό οίκο. Ο νέος χώρος της Lancaster στο Hondos Center Ομόνοιας αποτελεί το δεύτερο αντίστοιχό του στον κόσμο, ακολουθώντας την Κίνα, και το πρώτο της Ευρώπης, ενώ το ίδιο  τοποθετήθηκε πρόσφατα και στο κατάστημα Hondos Center Apollonia Politia, στη Θεσσαλονίκη.

 

Η ομάδα της Lancaster με επικεφαλή την training manager κα Άντζελα Σάρλη