Πότε ήταν η τελευταία φορά που μετρήσατε τ’ αστέρια;

128-800

[dropcap]Ε[/dropcap]ίναι διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι με τις πολιτικές εξελίξεις. Αντί να προγραμματίζουμε τις διακοπές, υπολογίζουμε τα έσοδα και τα έξοδα με βάση τη νέα οικονομική κατάσταση, παρακολουθούμε τις ειδήσεις στη τηλεόραση λες και βλέπουμε σήριαλ και αναρωτιόμαστε τι άλλο δεν έχουμε δει ακόμα. Η αγωνία και η ανησυχία είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες του χρόνου, η ζωή είναι γεμάτη από αλλαγές και απρόβλεπτες καταστάσεις και δυστυχώς λίγα πράγματα είναι στον έλεγχο και στο χέρι μας. Ένα πνευματικό ελιξήριο που επηρεάζει τη ψυχική μας διάθεση, είναι να αποδεχόμαστε τα δεδομένα της ζωής και να εκτιμάμε τις συνθήκες όπως έρχονται αυτή τη στιγμή.

Είμαστε ανίσχυροι να ελέγξουμε το μέλλον μας, όμως κάθε φορά μπορούμε να σκεφτούμε τι θα κάναμε αν συνέβαινε το χειρότερο.

Οι ημέρες του καλοκαιριού, ωστόσο, είναι εδώ, η θερμοκρασία αγγίζει τους σαράντα βαθμούς κ επίσημα ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών. Ο νους μας χρειάζεται να ξεφύγει από το καθημερινό στρες και το σώμα μας να ξεκουραστεί. Αυτές οι χαλαρές ημέρες με τους αργούς και συρτούς ρυθμούς, μας δίνουν την ευκαιρία να ξανά γεμίσουμε τις μπαταρίες της ψυχής, να ξανά εμπιστευθούμε τα αισθήματα μας και να ξανά ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Χαρείτε τις ώρες στην παραλία μαζεύοντας κοχύλια και φτιάχνοντας κάστρα στην άμμο με τα παιδιά σας. Κολυμπήστε νωρίς το πρωί πριν μαζευτεί ο κόσμος και αργά το απόγευμα κάντε ένα ωραίο περίπατο. Ξαπλώστε κι αφήστε το βλέμμα σας να πλανηθεί στον απέραντο ορίζοντα νιώθοντας πόσο ανοιχτή είναι η ζωή, διαβάστε ένα καλό βιβλίο, φιλοσοφείστε με τους φίλους σας, αφεθείτε σε μία μεσημεριανή σιέστα με τα τζιτζίκια να σας λαγοκοιμίζουν βουίζοντας αδιάκοπα, απολαύστε μία δροσερή φέτα καρπούζι και τα βράδια μ’ ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί, κοιτάξτε ψηλά τον ουρανό. Δείτε πόσο φωτεινά είναι τα αστέρια μακριά από τα φώτα της πόλης, μετρήστε τα άστρα και βρείτε όσους αστερισμούς μπορείτε, αφεθείτε στο μυστήριο και στην ομορφιά του σύμπαντος και θυμηθείτε την ειδική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν η οποία εξετάζει φαινόμενα που βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της άμεσης αντίληψής μας για τον κόσμο που μας περιβάλλει, καταρρίπτοντας την ιδέα του απόλυτου χωροχρόνου.