Ποια είναι η νέα φιλοσοφία στα καλλυντικά;

Aν η φιλοσοφία για την ευτυχία μας κρύβεται να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, η ομορφιά της επιδερμίδα μας κρύβεται στην κατανόηση του τρόπου που λειτουργεί η επιδερμίδα, εστιάζοντας στη βιολογία. Πάνω σε αυτή τη βάση θεωρώντας ότι υγεία = σωστή λειτουργία = νεότητα, έχει δομηθεί η φιλοσοφία της Grown Alchemist μίας μάρκας καλλυντικών που ήρθε στην Ελλάδα από την Αυστραλία. Προσκεκλημένη στην επίσημη παρουσίαση της στην Γκαλερί Ιλεάνα Τούντα, είχα την ευκαιρία να δω όχι μόνο όλη την γκάμα των προϊόντων αλλά και να γνωρίσω από κοντά τον συνιδρυτή και CEO της μάρκας, Jeremy Muijs, που μαζί με τον αδελφό του Keston δημιούργησαν το brand το 2008 και ο οποίος παραβρέθηκε στην Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση.

Ποια είναι η Grown Alchemist
Μπορεί ένα καλλυντικό να προξενήσει αντιδράσεις; Σαφώς. Αυτό ήταν το κίνητρο για τα δύο αδέλφια όταν είδαν τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα παραδοσιακά προϊόντα φροντίδας του δέρματος, όταν ένας στενός τους φίλος παρουσίασε ανεπιθύμητες ενέργειες σε σχεδόν όλα τα καλλυντικά ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον καρκίνο και αποφάσισαν να εστιάσουν στην δημιουργία μίας σειράς καλλυντικών που να είναι απόλυτα συμβατά με την ανθρώπινη βιολογία. Το ανθρώπινο σώμα εναντιώνεται σε οτιδήποτε αναγνωρίζεται ως ξένο ή τοξικό. Η αντίδραση αυτή προκαλεί ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στη διαδικασία γήρανσης. Πολλά από τα συνθετικά συστατικά, τα οποία υπόσχονται μείωση των σημαδιών γήρανσης, στην πραγματικότητα μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Έχοντας περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη προϊοντικών συνθέσεων, ο Jeremy Muijs μίλησε για την επιστήμη και τη σύγχρονη έρευνα που εφαρμόζονται πίσω από τις εξαιρετικά προηγμένες συνθέσεις της Grown Alchemist, με ενεργά συστατικά φυσικής προέλευσης ώστε να είναι απολύτως συμβατά με την ανθρώπινη βιολογία.

Γιατί είναι ξεχωριστή
Ακολουθώντας τα τρία βήματα καθαρισμός-αποτοξίνωση- ενεργοποίηση, τα προϊόντα Grown Alchemist, λειτουργούν σε συνεργασία και σε συγχρονισμό με την επιδερμίδα, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες της, αποτοξινώνοντάς την και στη συνέχεια ενεργοποιώντας ξανά τη λειτουργικότητά της. Προσθέτοντας στη φιλοσοφία της μάρκας την παγκόσμια τάση για αναζήτηση μη βλαβερών, οργανικών συστατικών, το ήθος ότι δεν περιέχουν parabens, παραφίνες και καρκινογόνες ουσίες ενώ δεν γίνονται δοκιμές σε ζώα που εμπνέει εμπιστοσύνη, καταλαβαίνουμε πως η Grown Alchemist απευθύνεται στη γυναίκα που αναζητά την ευεξία και την ομορφιά εκ των έσω για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.