Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στο χώρο του fitness;

τασεις φιτνες 1Ο χώρος του φιτνες μοιάζει με το χώρο της μόδας. Κάθε χρόνο παρουσιάζονται οι νέες που θα επικρατήσουν, επισκιάζοντας αυτές που γνωρίζουμε. Τι σημαίνει αυτό; Για όλους υπάρχει κάτι δίνοντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάτι διαφορετικό στη διαρκώς αναζήτηση του καινούριου.

Aqua spinning

Ποδήλατα στην πισίνα; Ακούγεται τόσο καινοτομικό όσο και αποτελεσματικό γιατί υπόσχεται ότι θα πάρετε τα καλύτερα οφέλη και από τα δύο συγχρόνως. Στην ενδυνάμωση του σώματος έχετε επιπλέον την αντίσταση του νερού όταν θα γυρνάτε τα πετάλια και την ίδια στιγμή με την πίεση του νερού κάνετε υδρομασάζ που βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, λόγω του νερού δεν καταπονούνται οι μυς και οι αρθρώσεις και σίγουρα δεν διατρέχετε τον κίνδυνο της εφίδρωσης.

Yoga and tribal dance

Με μία ιστορία εκατοντάδων ετών, η επιρροή της γιόγκα παραμένει ακόμα δυνατή. Ωστόσο, επειδή οι καιροί αλλάζουν, αλλάζει και η ίδια μορφές στυλ για να μας κρατάει σε ενδιαφέρον. Forrest, hot, power, aerial, acro, ακόμα και naked, η καινούρια προσέγγιση ακούει το όνομα Buti και την ενώνει με tribal μουσική με έμφαση στην κίνηση για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το σώμα και να απελευθερώσει το νου σε όλα τα επίπεδα.

BodyArt

Βραβευμένο ως το πρόγραμμα με την καλύτερη προπονητική σύλληψη, συνδυάζει τη λειτουργική προπόνηση με στοιχεία από διάφορες μεθόδους και κλασικές τεχνικές αναπνοής, με στόχο να προσεγγίσει το σώμα ως ολότητα τόσο σε φυσικό επίπεδο μέσω της ενδυνάμωσης, της ευλυγισίας και της σταθεροποίησης, όσο και σε πνευματικό απομακρύνοντας τις εντάσεις και χαρίζοντας ευεξία.

HIIT (High Intensity Interval Training)

Είσαστε έτοιμες να ιδρώσετε και να νιώσετε τους χτύπους της καρδιάς σας να χτυπούν δυνατά; Τότε είσαστε έτοιμες για Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Άσκηση. Αν και υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, είναι φέτος που αποκτάει ραγδαία δημοτικότητα χάρη στην ικανότητα της βιομηχανίας του φιτνες να ανακατασκευάζει προγράμματα. Το HIIT είναι ένα έντονο πρόγραμμα που εναλλάσσει ασκήσεις εκρήξεων μέγιστης δραστηριότητας με σύντομες περιόδους διαλείμματος για ανάκτηση δυνάμεων.

Tabata

Θέλετε γρήγορα να κάψετε όσο μπορείτε περισσότερες θερμίδες; Ετοιμαστείτε τότε να δουλέψετε πολύ δυνατά. Για τέσσερα λεπτά, θα εναλλάσσετε 20 δευτερόλεπτα ασκήσεις πολλής έντονης προσπάθειας όπως σκουώτ με άλμα, με 10 δευτερόλεπτα ξεκούρασης, για 4 φορές. Η ιδέα ήταν του ιάπωνα ερευνητή αθλητικής άσκησης Ιζούμι Ταμπάτα που παρατήρησε ενόσω συνεργαζόταν με αθλητές αγωνιστικού speed skaters, ότι αυτή η προπόνηση ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στην οικοδόμηση των μυών και στη βελτίωση της αερόβιας και αναερόβιας ικανότητας.

Body Weight Training

Αφήστε κάτω τους αλτήρες για φέτος. Προπόνηση με βάρη το σωματικό σας βάρος για να χτίσετε δυνατούς μυς, ν’ αυξήσετε την αντοχή σας και να κάψετε θερμίδες. Όπως λένε οι ειδικοί, όταν οι γυμναζόμενοι σηκώνουν περισσότερα βάρη από ότι μπορούν να ελέγξουν και εκτελούν λανθασμένα τις ασκήσεις, είναι η συνταγή για τραυματισμούς και να μην παίρνετε αυτό που επιδιώκετε. Εκτός από τα κλασικά push-ups, υπάρχουν πολλές άλλες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε. Πλάγιες σανίδες, στήριξη σε χαμηλό ύψος, βαθιά καθίσματα σε πιο μεγάλο άνοιγμα, προβολές με πήδημα είναι μερικά παραδείγματα.

Bootcamp

Τρέξιμο και δυναμικές διατάσεις, προπόνηση με βάρη και άλλα αντικείμενα, ιμάντες, πλειομετρικές ασκήσεις και διάφορες άλλες για να αυξήσουν τη δύναμη και την καρδιαγγειακή αποδοτικότητα σας. Έντονο και δυναμικό αποτελεί πραγματική πρόκληση δυνάμεων, ώστε θα νομίζετε ότι συμμετέχετε σε στρατιωτική εκπαιδευτική προπόνηση. Το πρόγραμμα μπορεί να γίνει σε κλειστό χώρο, να οργανωθεί σε ανοιχτό ή να πάρει μορφή ομαδικού σε ανταγωνιστικά παιχνίδια.