Πάρτε δύναμη!

[dropcap]Δ[/dropcap]εν φταίει που είναι Δευτέρα και αρχή της εβδομάδας η οποία προμηνύεται αρκετά δύσκολη. Φταίνε ένα σωρό άλλα πράγματα, σκέψεις, έγνοιες, ανησυχίες που γυρνούν μέσα στο μυαλό σας και μετατρέπονται σε ψυχολογικό βάρος που ρίχνουν τη διάθεση και κάνουν να χάνετε την αισιοδοξία σας. Είναι τότε που αρχίζετε να μιλάτε αρνητικά για τον εαυτό σας και να νιώθετε την ενέργεια σας να σας εγκαταλείπει. Και το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι, να μην κάνετε τίποτα. Όμως αυτό που θα κατορθώσετε να γίνει, είναι να αυξήσετε το άγχος σας. Υπάρχουν, ωστόσο, απλά τεχνάσματα που βοηθούν να ξανά αποκτήσετε ενέργεια και απομακρύνουν τα αρνητικά συναισθήματα.

• Αναγνωρίστε ποιες είναι οι καταστάσεις που περνούν από το χέρι σας, μπορείτε να τις διαχειριστείτε και να τις αλλάξετε και για ποιες δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, ώστε να τις παραμερίσετε.

• Επικεντρωθείτε στο παρόν. Στο εδώ και τώρα, θα δείτε ότι τίποτα ουσιαστικό δεν λείπει από τη ζωή σας.

• Βάλτε μουσική. Ακούγοντας τη μελωδία ενός κομματιού ή τους στίχους κάποιου άλλου –ιδιαίτερα αν είναι αισιόδοξοι- είμαι βέβαιη ότι θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα σας κάνουν να δείτε τα προβλήματα σας με άλλο μάτι.

• Διαβάστε βιβλία που εμπνέουν και αναπτερώνουν. Βιβλία ψυχολογίας και φιλοσοφίας, βιβλία που γράφουν για μεθόδους αυτοβελτίωσης ή μιλούν για εσωτερισμό και πνευματικότητα. Μπορεί επίσης να είναι και ποίηση. Έχετε τα δίπλα στο κρεβάτι σας και κάθε μέρα διαβάστε από λίγο.

• Μείνετε μακριά από ανθρώπους που γκρινιάζουν και παραπονιούνται συνεχώς, μιλούν συνεχώς για τα δικά τους προβλήματα, ασκούν κριτική και το σημαντικότερο, δεν χαμογελούν! Για αυτό, δώστε προσοχή πως σας κάνουν να αισθάνεστε και αν δείτε πως μία συνάντηση μαζί τους θα σας αφήσει μία άσχημη διάθεση, αρχίστε να δίνετε την ενέργεια και το χρόνο σας σε φίλους που σας ταιριάζουν καλύτερα.

• Κάντε θετικές δηλώσεις. Σύμφωνα με το νόμο της έλξης, οι σκέψεις έχουν την ιδιότητα να απλώνονται μέσα από δονήσεις. Κάνοντας μια θετική σκέψη και επαναλαμβάνοντας την συχνά, στέλνετε το μήνυμα στο υποσυνείδητο σας να την πιστέψει και να προσπαθήσει να συμβεί.