Όμορφη μετά τις διακοπές

Photo 14-4-13 5 10 27 μ.μ.

[dropcap]« M[/dropcap]αύρισες!», σας λένε με θαυμασμό οι φίλοι και εσείς καμαρώνετε για το όμορφο μπρούτζινο χρώμα που πήρατε στις διακοπές. Αισθάνεστε ωραία και σέξι, μία εικόνα που δεν θέλετε να ξεθωριάσει τώρα που μπαίνει ο Σεπτέμβριος. Και δεν χρειάζεται! Ο καιρός, παρ’ όλα τα γυρίσματα, είναι ακόμα ζεστός και σας επιτρέπει να χαρείτε το καλοκαιρινό σας χρώμα, παρατείνοντας τη διάρκεια του. Ωστόσο, θα έχετε προσέξει κάποια μικροπροβλήματα στο δέρμα σας. Όσο και να δείξατε σύνεση, η επιδερμίδα έχει υποστεί δοκιμασίες από τον ήλιο και τη θάλασσα που έχουν αφήσει σημάδια αφυδάτωσης, αφαιρώντας τη φρεσκάδα, την ελαστικότητα, τη λάμψη και την απαλότητα της. Αυτή τη μεταβατική εποχή είναι που έχει ανάγκη από εντατική ενυδάτωση, η οποία θα βοηθήσει να αναπληρωθεί η χαμένη της υγρασία.

Φροντίστε το πρόσωπο σας

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο μεγάλη είναι η σημασία του νερού για την υγεία μας. Άλλο τόσο είναι και για την ομορφιά μας. Είναι ο πιο βασικός παράγοντας για να διατηρήσουμε νεανική την επιδερμίδα, καθυστερώντας το πέρασμα του χρόνου. Όμως, πολλές γυναίκες θεωρούν ότι επειδή η επιδερμίδα τους δεν είναι ξηρή, δεν είναι απαραίτητο να φορούν υδατικά προϊόντα. Αυτό είναι λάθος, γιατί η φυσική υγρασία απειλείται καθημερινά και είναι αυτά τα προϊόντα που βοηθούν να τη συντηρούν. Το επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδα απαρτίζεται από ένα μείγμα νερού (που προέρχεται από τους αδένες του σώματος) και ένα μείγμα λιπιδίων (τα οποία παράγονται από τους σμηγματογόνους αδένες) και μαζί καθορίζουν τα επίπεδα ενυδάτωσης των κυττάρων. Και όταν αυτά δεν ενυδατώνονται όσο πρέπει, αρχίζουν να σχηματίζονται πρόωρες ρυτίδες. Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να είσαστε περισσότερο σχολαστικές.

Για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα οι ενυδατικές κρέμες, θα πρέπει η επιδερμίδα σας να είναι καλά καθαρισμένη. Εντάξτε στη φροντίδα να κάνετε τακτικά πήλινγκ- μην ανησυχείτε, δεν θα φύγει το μαύρισμα σας- για να απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα και συμπληρώστε την περιποίηση με μάσκες.

Επειδή όμως κανένα καλλυντικό προϊόν-όσο καλό κι αν είναι-δεν μπορεί να διεισδύσει στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, μην ξεχνάτε την εσωτερική βοήθεια που πρέπει να του προσφέρετε πίνοντας τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

Περιποιηθείτε το σώμα σας

Μήπως νιώθετε το δέρμα σας να σας «τραβάει»; Τις ίδιες ανάγκες ενυδάτωσης με την επιδερμίδα του προσώπου έχει και το δέρμα του σώματος σας, για να του ξαναδώσετε την απαλότητα του, να μη χάσει τη λάμψη του και για να μην ξεφλουδίσει.

Για το καθημερινό σας ντους προτιμήστε προϊόντα που η σύνθεση τους να είναι εμπλουτισμένη με ενυδατικά συστατικά. Όταν τελειώσετε, σκουπιστείτε ελαφρά με μία πετσέτα ώστε να διατηρήσετε την υγρασία την ώρα που θα απλώνετε το ενυδατικό γαλάκτωμα σας. Και εδώ είναι απαραίτητος ο βαθύς καθαρισμός-με τον τρόπο της απολέπισης- για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα. Θυμηθείτε να κάνετε τις κινήσεις χωρίς πίεση, πάντα κυκλικές ξεκινώντας από τα πόδια με ανοδική φορά. Με αυτό τον τρόπο τονώνετε και τη μικροκυκλοφορία του οργανισμού.

Διατηρήστε το μαύρισμα σας

Καθώς περνούν οι ημέρες, βλέπετε το μαύρισμα σας να χάνεται. Δεν χρειάζεται όμως να στεναχωριέστε! Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος (selftan), και οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν χρώμα αναλαμβάνουν δράση για να διατηρήσετε το χρώμα σας.