Όμορφα, βαμμένα μαλλιά

stylish-hair-326185

[dropcap]Μ[/dropcap]πορεί το contouring ή αλλιώς φωτοσκίαση όπως αποδίδεται στα ελληνικά, να είναι η καινούργια τεχνική που επικρατεί φέτος στα μαλλιά, η οποία χρησιμοποιεί το χρώμα και το προσαρμόζει στο σχήμα του προσώπου «παίζοντας» με τις σκιές και το φως όπως και στο μακιγιάζ, και οι αποχρώσεις για φέτος το χειμώνα να είναι πιο φωτεινές και ζεστές , ακόμα και για τα σκούρα χρώματα, ωστόσο υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να φροντίσετε πάνω από όλα, για να εξασφαλίσετε τη διάρκεια του χρώματος και την ένταση. Θα πρέπει να είναι υγιή.

Οι βαφές και οι τεχνητές χρωστικές ουσίες, αφυδατώνουν και «αγριεύουν» την τρίχα, επειδή αφήνουν τα λέπια ανοιχτά. Όταν τα μαλλιά είναι υγιή και γερά, μπορούν να συγκρατήσουν καλύτερα τις χρωστικές ουσίες της βαφής και να διατηρήσουν αναλλοίωτο το χρώμα για περισσότερο χρόνο.

Για αυτό και χρειάζονται ειδική φροντίδα με τα κατάλληλα σαμπουάν, γαλακτώματα, μάσκες και αμπούλες που είναι σχεδιασμένα για αυτή την κατηγορία. Αυτό που τα διαφοροποιεί από τα άλλα προϊόντα είναι ότι προσφέρουν βαθιά περιποίηση και προστασία εναντίον της φθοράς, επειδή περιέχουν περισσότερα μαλακτικά και ενυδατικά συστατικά και απαλότερες καθαριστικές ουσίες.

Συμβουλές:

Αποφύγετε το λούσιμο πριν από τη βαφή. Όποιο κι αν είναι το χρώμα του μαλλιού σας, μη λουστείτε τουλάχιστον δύο ημέρες πριν, για να αποφύγετε τους ερεθισμούς που ενδέχεται να προκαλέσει η βαφή στο τριχωτό της κεφαλής.

Χρησιμοποιήστε μάσκα. Ακόμα και αν τα μαλλιά σας έχουν τάση λιπαρότητας, οι ειδικοί προτείνουν να απλώνετε στο τριχωτό της κεφαλής μία ενυδατική μάσκα μία με δύο φορές την εβδομάδα, γιατί με αυτό τον τρόπο θα περιορίσετε τη ψαλίδα και θα είναι πιο εύκολα στα χτενίσματα.

Αν έχετε ξανθά μαλλιά. Τα ξανθά μαλλιά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα γιατί τείνουν να θαμπώνουν. Χρησιμοποιήστε συμπληρωματικά ένα λάδι.

Αν το χρώμα σας είναι καστανό. Μπορεί να χάσει τη λάμψη του ανάμεσα στα βαψίματα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να το αναζωογονήσετε χρησιμοποιώντας μια κρέμα βαφής χωρίς αμμωνία, η οποία θα ξεβγαλθεί και δε θα αλλάξει ουσιαστικά το χρώμα των μαλλιών σας.

Αν τα βάφετε μόνες σας. Για να μην λεκιάσει η βαφή το δέρμα σας, απλώστε γαλάκτωμα ή βαζελίνη στη γραμμή των μαλλιών.

Για να διατηρήσετε ζωντανό το χρώμα. Αποφύγετε να λούζεστε με καυτό νερό, ειδικά αν είναι και λιπαρά. Προτιμήστε να είναι χλιαρό.

Αν πρόκειται να κάνετε μία μεγάλη αλλαγή. Συζητήστε το πρώτα με τον κομμωτή σας. Ως επαγγελματίας θα σας πει τι σας ταιριάζει περισσότερο, τι απαιτείται ως φροντίδα για να διατηρήσετε το χρώμα και τι πρέπει να προσέξετε.

Φέρτε μία φωτογραφία. Αν σας αρέσει κάποιο χρώμα που έχετε δει αλλά δεν ξέρετε πώς να το περιγράψετε στον κομμωτή σας, μη διστάσετε να φέρετε μία φωτογραφία. Ως ειδικός, είναι εξοικειωμένος με τη χρωματική ορολογία και θα είναι σε θέση να σας πει περισσότερα.

Αν θέλετε να ενισχύσετε το φυσικό σας χρώμα. Προτιμήστε μία ημι-μόνιμη βαφή και τεχνικές όπως contouring, ombre ή ανταύγειες που θα προσθέσουν φως και λάμψη στην τρίχα