Ο πιο γιορτινός μήνας έχει την γλύκα της Ésophy chocolates

Στον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου μπήκαμε! Δεν είναι μόνο ότι τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και βρισκόμαστε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, είναι και ο μήνας με τις περισσότερες γιορτές. Κι αν είσαστε chocolate lover (όπως εγώ), το Ésophy Chocolates είναι το μέρος!

Η ιστορία της Ésophy chocolates ξεκινάει το 2017 όταν η Ευδοκία Λιάκου και η Σοφία Δενδρινού, αποφάσισαν να αφήσουν μία καλή δουλειά στο μάρκετινγκ στις εταιρίες FMCG & foodservice στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με τις γνώσεις που είχαν αποκτήσει σε αυτό τον χώρο, να ακολουθήσουν το πιο γλυκό τους όνειρο. Να γίνουν επαγγελματίες σοκολατοποιοί και να φτιάχνουν καθημερινά χειροποίητες, φρέσκιες σοκολάτες εμπνευσμένες από τα αρώματα, τις γεύσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Μεσογείου. Η φιλοσοφία τους είναι ότι κάθε σοκολάτα πρέπει να αποκαλύπτει μια ανάμνηση, ριζωμένη σε γεύσεις που καθορίζουν την πραγματική ποιότητα. Όπως λένε και οι ίδιες «Η σοκολάτα μας εμπνέει γιατί φέρει αξίες ζεστασιάς, απαλότητας, πάθους, απόλαυσης, πλούτου και αγάπης. Το ίδιο και η Μεσόγειος. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ενώσουμε αυτούς τους δύο κόσμους και να δημιουργήσουμε σοκολάτες εμπνευσμένες από την περιοχή της Μεσογείου».

Με την Ευδοκία Λιάκου

Όλες οι συνταγές τους για σοκολάτα σχεδιάζονται εσωτερικά. Παρασκευάζονται με φρέσκα, φυσικά συστατικά και δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετη ζάχαρη ή αλκοόλ – ένα φυσικό συντηρητικό που χρησιμοποιείται συχνά για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των σοκολατών. Είτε πρόκειται για φιστίκι Αιγίνης, μαστίχα από την Χίου σύκα από την Κύμη, φουντούκια από το Πιεμόντε, πορτοκάλια και λεμόνια από την Κρήτη, βασιλικό, λεβάντα και μέντα από την Πελοπόννησο, όλα τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα από τοπικούς παραγωγούς της Μεσογείου. Στη συνέχεια συνδυάζονται με τον πιο εμπνευσμένο τρόπο για να αλληλοσυμπληρώνονται και να βελτιώνονται και να δημιουργούν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

 

Όπως ξεχωριστές είναι οι γεύσεις, τόσο είναι και η συσκευασία της κάθε σοκολάτας. Ζωγραφισμένη στο χέρι και με την αντίστοιχη επιλογή των χρωμάτων, προσδιορίζει την γευστική ταυτότητα της κάθε σοκολάτας. Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί η Χριστουγεννιάτικη συλλογή τους που αποτελείται από δημιουργίες όπως πραλίνες, βραχάκια, κουφέτα κα ντελικατέσεν φτιαγμένα με την signature σοκολάτα γάλακτος Ésophy και Χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά, σε περιορισμένη έκδοση, για να έχουμε τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!

Ésophy Chocolates, Κηφισίας 357, Νέα Ερυθραία και σε επιλεγμένα καταστήματα