Ο «μυστικός κήπος» για τους λάτρεις των ιταλικών γεύσεων

 

Αν είσαστε λάτρεις των ιταλικών γεύσεων και αναζητάτε το καλύτερο, θέλετε να απολαύσετε ένα δροσιστικό απεριτίφ ή ένα εξαιρετικό Πιεμόντε, σας αρέσει το όμορφο και κομψό περιβάλλον χωρίς τη γνωστή ιταλιάνικη φασαριόζα, υπάρχει ένας μυστικός κήπος στο κέντρο της Αθήνας που προσφέρει όλα όσα ψάχνετε. Σε αυτό τον κήπο, που μοιάζει με μικρή όαση, μία ζεστή ημέρα του Ιουνίου μας κάλεσε η Μαρία Κουτζάμπαση, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων  των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George.

Είναι το “Il Giardino Segreto” στο αίθριο του Alexander’s Lounge. Ένας «μυστικός κήπος» στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια εναρμονίζονται απόλυτα με τον κομψό περιβάλλοντα χώρο, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Όσο για τις γεύσεις, ο executive chef Αστέριος Κουστούδης με την ομάδα του αποκαλύπτουν σας ταξιδεύουν με μοναδικά απεριτίβο και αυθεντικά ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά σας με μεσογειακά υλικά εξαιρετικής ποιότητας που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Μυρωδιές που ανοίγουν πραγματικά την όρεξη, αναδύονται από το φούρνο του κήπου, καθώς ψήνεται χειροποίητη πίτσα σε έξι διαφορετικές εκδοχές με προζυμένιο ζυμάρι, φίνα σάλτσα από βιολογικές ντομάτες και διαλεχτά διεθνή τυριά αλλά και αχνιστή φοκάτσια με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι ως βάση για τη μπρουσκέτα της επιλογής σας. Η συλλογή τυριών του μενού έχει ελληνικό άρωμα καθώς περιλαμβάνει γραβιέρα τρούφας, μανούρα Σίφνου, παλαιωμένο κασέρι Σοχού και σερβίρεται με το εκλεκτό αλλαντικό ημέρας – jamon Iberico, prosciutto San Daniele, σαλάμι Sbriciolona – που κόβεται επί τόπου σε λεπτές φέτες με την εντυπωσιακή κόκκινη vintage μηχανή κοπής και φτάνει στο τραπέζι σας σε μια εξαιρετική παρουσίαση με αγκινάρες Τήνου, σαλάμι σύκου Ευβοίας και ελιές. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε την panzanella με γλυκά ντοματίνια και βουβαλίσια burrata Κερκίνης και την μπρουσκέτα με τις περίφημες ισπανικές αντζούγιες. Τον κατάλογο συμπληρώνει η εξαιρετική λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλεγμένα κρασιά από την Τοσκάνη, το Πιεμόντε και τη Σικελία, τα οποία  σερβίρονται και σε ποτήρι.

Ένα υπέροχο γεύμα ωστόσο δεν είναι ολοκληρωμένο αν λείπουν τα γλυκά. Ο pastry chef Αλέξανδρος Κούφας εντυπωσιάζει με το βελούδινο χειροποίητο τζελάτο που ετοιμάζει καθημερινά με εξαιρετικές πρώτες ύλες και φρέσκα φρούτα εποχής και τον περίφημο Baba Napoletano με σιρόπι εσπεριδοειδών, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε συμπληρώνουν την γευστική εμπειρία. Όσο για τους λάτρεις των πούρων, το αίθριο του Alexander’s Lounge διαθέτει μεγάλη ποικιλία άριστα συντηρημένων πούρων που αξίζει να εξερευνήσετε.