Nuxe, Merveillance® expert, η νέα σειρά εξειδικευμένης περιποίησης προσώπου

image12

Φύση και πολυτέλεια. Nature and luxe. Αυτό σημαίνει το όνομα Nuxe. Ο συνδυασμός της φύσης συναντά την πολυτέλεια. Nuxe όμως σημαίνει και συνεχής και όλο και πιο απαιτητική επιστημονική εξειδίκευση, έρευνα και καινοτομία στη φυτική κοσμετολογία, όπως εξηγεί η Αλίζα Ζαμπέ, CEO της εταιρίας. Στην περίπτωση της σειράς Merveillance® expert, η έρευνα της Nuxe επικεντρώνεται σε νέους μηχανισμούς αντιγήρανσης, προστατεύοντας και «επισκευάζοντας» την επιδερμίδα, η καινοτομία βασίζεται στην ταυτοποίηση μίας βασικής αιτίας γήρανσης της επιδερμίδας, στη δημιουργία ενός καινοτόμου δραστικού εκχυλίσματος και στη χρήση μίας αποκλειστικής και φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας εκχύλισης.

Τι κάνει

Προσφέρει προστατευτική και επανορθωτική δράση, στοχεύοντας στη γλυκοζηλίωση (η πρόσδεση σακχάρων στις πρωτεΐνες τις επιδερμίδας), μια διαδικασία που συμβάλλει στη γήρανση της επιδερμίδας και προληπτική ενάντια στην αφυδάτωση. Η αποτελεσματικότητα της έχει αποδειχθεί με τη μέθοδο μέτρησης Dynaskin*. Με βάση ένα πίδακα αέρα, η νέα αυτή τεχνική χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της σφριγηλότητας του δέρματος. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, η παραμόρφωση που προκαλείται από τον πίδακα αέρα ήταν σημαντικά μικρότερη, αποδεικνύοντας μεγαλύτερη σφριγηλότητα του δέρματος

Ποια είναι τα κύρια συστατικά

Δραστικό εκχύλισμα από Daylily. Η λατινική ονομασία του λουλουδιού είναι hemerocallis (ημεροκαλλίς), που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «ημέρα» και «κάλλος» που θα πει ομορφιά. Η ημεροκαλλίδα είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των λιλιίδων και έχει υπέροχα λουλούδια με φωτεινά χρώματα. Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική και είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές, θεραπευτικές και αντι-βακτηριδιακές της ιδιότητες. Η Nuxe επέλεξε την κόκκινη ημεροκαλλίδα που καλλιεργείται στο Ολλανδικό νησί Τέξελ. Μελετώντας τη δράση του εκχυλίσματος Daylily κατατέθηκαν 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας: για το ρόλο της βιμεντίνης στη διατήρηση της σφριγηλόττας της επιδερμίδας, για την αντιοξειδωτική δράση και για την ενίσχυση της λάμψης.

Πως δουλεύει

Με μια μοναδική τεχνική εκχύλισης που ονομάζεται «oleo-eco-extraction», αυτή η μέθοδος διατηρεί το σύνολο των υδρόφιλων και λιπόφιλων ενεργών μορίων του φυτού. Τα φύλλα και τα πέταλα του λουλουδιού Daylily αλέθονται και μετά αναμειγνύονται με έλαια αβοκάντο και musk rose προτού διηθηθούν. Το συμπύκνωμα αυτό αποτελείται 12 δραστικά ενεργά συστατικά του φυτού. Ερευνώντας τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στη δομή των ινοβλαστών και επηρεάζονται από τη γλυκοζηλίωση, οι ερευνητές εντόπισε τη βιμεντίνη, μία βασική πρωτεΐνη που παραμένει που βρίσκεται στους ινοβλάστες. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην συσταλτικότητα του κυττάρου και συνεπώς στην σύσταση και σφριγηλότητα των ινοβλαστών. Όταν επηρεαστεί από τη γλυκοζυλίωση, σχηματίζει συμπλέγματα που διαβρώνουν την συσταλτική δύναμη των ινοβλαστών συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην αποδιοργάνωση του χορίου και άρα στην απώλεια σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Τα προϊόντα

Μία ολοκληρωμένη σειρά που περιλαμβάνει έναν ορό, μία κρέμα ημέρας για κανονική επιδερμίδα αλλά και μία για ξηρή επιδερμίδα, μία κρέμα νυκτός και μία κρέμα ματιών, για κάθε τύπο δέρματος.

Ποια είναι η αίσθηση της

Με απαλή απαλή και δροσερή υφή και μ’ ένα αισθησιακό άρωμα που συνδυάζει στο μπουκέτο του την απαλότητα του υλάνγκ-υλάνγκ, της βανίλιας και του γιασεμιού.