Mix & Match, η καινούρια τάση στο χώρο του fitness

[dropcap]Ο[/dropcap]ι σεφ αναμειγνύουν υλικά και γεύσεις του κόσμου στην κουζίνα για να φτιάξουν fusion πιάτα και εμείς συνδυάζουμε ανόμοια κομμάτια που έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας για να προσθέσουμε ένα mix and match στυλ στην εμφάνιση μας. Τώρα ήρθε η σειρά των ειδικών του fitness να εμπλέξουν διάφορες τεχνικές και είδη και να δημιουργήσουν combo τάξεις, ώστε να μπορούμε εμείς μέσα από τα μαθήματα να γυμνάσουμε το σώμα μας με άλλους τρόπους που δεν θα μπορούσαμε προηγουμένως και να επωφεληθούμε ακόμα πιο πολύ.

BodyArt by Rober Steinbacher

Με βάση τις αρχές του Γινγκ και Γιανγκ, ότι κάθε πράγμα αλληλοσχετίζεται χωρίς αρχή και τέλος, δανείζεται στοιχεία από τη γιόγκα και το πιλάτες, το τάι-τσι και άλλες ανατολίτικες τεχνικές, τα συνδυάζει με δυναμικές , καρδιοαναπνευστικές, θεραπευτικές, ισομετρικές και ευλυγισίας ασκήσεις και μέσω της λειτουργικής προπόνησης και αναπνευστικών τεχνικών, στοχεύει τόσο στη μυϊκή τόνωση όσο και στην πνευματική χαλάρωση.

Εναέρια γιόγκα

Είναι η νέα μόδα στη γιόγκα. Για όσους θέλουν να δουν τα πράγματα από άλλη οπτική και για όσους θέλουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Οι κλασικές στάσεις γίνονται με χορευτική χάρη και συνδυάζονται με ακροβατικές κινήσεις, οι οποίες εκτελούνται στον αέρα με τη βοήθεια μιας αιώρας. Πέρα από τη μυϊκή ενδυνάμωση και τη διάταση που προσφέρει, συμβάλλει στην καλή μικροκυκλοφορία τους αίματος και στην οξυγόνωση τους εγκεφάλου λόγω των ανάποδων θέσεων.

Bollyrobics

Είναι η ινδική απάντηση στη λατινική Zumba. Ινδικά στοιχεία χορού γίνονται χορογραφίες και αποκτούν την έννοια της εκγύμνασης με ένα μοναδικό στυλ που συνδυάζει αρμονικά τη δυναμική, τον αισθησιασμό και τον ρυθμό για να μας φτιάξει τη διάθεση. Όμως πέρα από τη διασκέδαση, μέσα από τις χορευτικές κινήσεις το σώμα αποκτάει συντονισμό, γίνεται πιο ευλύγιστο και μαθαίνει νέους τρόπους έκφρασης.

Nia

Βάλτε σε ένα μπλέντερ δόσεις από μοντέρνο χορό, πολεμικές τέχνες και θεραπευτικές ασκήσεις και θα έχετε τη Nia. Μία τεχνική που εντάσσεται στην κατηγορία των εναλλακτικών τρόπων εκγύμνασης για όσους αναζητούν προσωπικό πλουτισμό μέσα από μία προπόνηση. Με τρία επίπεδα έντασης ανάλογα με τις δυνατότητες και τις προσωπικές ανάγκες, το σώμα αποκτάει ευελιξία, δύναμη, σταθερότητα.

Zumbaqua

Μετά το αερόμπικς μέσα στη πισίνα, έρχεται ο χορός για ένα πάρτι στην πισίνα. Η φιλοσοφία της zumba συνδυάζεται με κλασσικές ασκήσεις στο νερό σε μία προπόνηση καρδιοαναπνευστική κάτω από τους δυνατούς ήχους της λάτιν μουσικής. Εκτοξεύσεις, πιτσιλίσματα, τεντώματα, περιστροφές, που τονώνουν το σώμα μα πάνω από όλα σε κάνουν να διασκεδάζεις.

Circuit

Ή αλλιώς κυκλική προπόνηση. Με στόχο τη μυϊκή ενδυνάμωση και την ενίσχυση της καρδιοαναπνευστικής φυσικής κατάστασης, η κάθε άσκηση διαδέχεται την άλλη σε ένα κυκλικό πρόγραμμα με σταθμούς στο οποίο γίνονται συγκεκριμένες ασκήσεις. Όταν τελειώνει ο ένας κύκλος σ ‘ ένα προκαθορισμένο χρόνο, αρχίζει ο επόμενος. Αν και το πρόγραμμα αναπτύχθηκε πριν από πολλά χρόνια, είναι τώρα που έχει κάνει μία δυναμική επιστροφή.