Μακιγιάζ: 6 συμβουλές για να δείχνετε νεότερη

 

μακιγιάζ ηλικία [dropcap]Ό[/dropcap]ταν βαφόμαστε, σκοπός είναι να κρύψουμε τυχόν ατέλειες και να δώσουμε μια ομοιόμορφη όψη, ώστε η επιδερμίδα να δείχνει πιο όμορφη και λαμπερή. Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες –όταν αρχίζουν να διανύουν τα μισά της τέταρτης δεκαετίας- είναι ότι θεωρούν πως το μακιγιάζ μπορεί να κρύψει και τις ρυτίδες. Γι’ αυτό και βάφονται περισσότερο, με αποτέλεσμα συχνά το πρόσωπό τους να μοιάζει με μάσκα. Κοινή άποψη των make-up artists είναι ότι το βαρύ μακιγιάζ και τα σκούρα χρώματα, εκτός του ότι δεν κολακεύουν, είναι ένα εισιτήριο για να δείχνετε μεγαλύτερες από την πραγματική σας ηλικία.

• Ενυδατώστε!

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τη σημασία που έχει η ενυδάτωση για μια υγιή επιδερμίδα. Εξάλλου, επιδερμίδα υγιής σημαίνει και όμορφη. Με άλλα λόγια, το υγιές δέρμα δεν δείχνει θαμπό και αφυδατωμένο, δύο καταστάσεις που το κάνουν να φαίνεται γερασμένο. Γι’ αυτό και η ενυδάτωση θεωρείται η πραγματική βάση του μακιγιάζ.

• Στοχεύστε στο φυσικό look

Το μέικ-απ προσφέρει στην επιδερμίδα ομοιόχρωμη όψη, αλλά αν οι ρυτίδες είναι έντονες, τις τονίζει περισσότερο. Προτιμήστε να είναι σε υγρή μορφή, ώστε η υφή του να είναι πιο ελαφριά και αέρινη. Αποφύγετε τις ροζ αποχρώσεις που κάνουν το δέρμα να φαίνεται γκρίζο, και προτιμήστε τις μπεζ. Απλώνετε πάντα μικρή ποσότητα. Για πιο φυσικό look, το αναμειγνύετε με την ενυδατική σας κρέμα. Χρησιμοποιήστε κονσίλερ με μέτρο, για να καλύψετε μόνο τα πιο σκούρα σημεία κάτω από τα μάτια και όχι όλη την περιοχή.

• Με φειδώ την πούδρα

Αποφύγετε την πολλή πούδρα, γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να μοιάζει ψεύτικο, τονίζοντας τις ρυτίδες. Φορέστε τη μόνο όπου υπάρχει γυαλάδα, όπως στο κέντρο του μετώπου, στη μύτη και στο πιγούνι.

• Μην το παίζετε σκληρή!

Αν χρησιμοποιείτε μολύβι στα μάτια, προτιμήστε, αντί για μαύρο που «σκληραίνει» τα χαρακτηριστικά, ένα μαλακό -khôl, όπως λέγεται- σε χρώμα καφέ ή γκρι. Το απλώνετε σύρριζα στις βλεφαρίδες και μετά με ένα πινελάκι σβήνετε τις «σκληρές» γραμμές. Αποφύγετε να κάνετε γραμμή στο κάτω μέρος του βλεφάρου, επειδή «κατεβάζει» το βλέμμα. Αποφύγετε, επίσης, τα πολύ έντονα ή σκούρα χρώματα σε σκιές, και προτιμήστε τις γήινες αποχρώσεις, τις μεταλλικές και ιριδίζουσες υφές.

• Απορρίψτε τα ματ κραγιόν

Με την ηλικία, τα χείλη γίνονται πιο λεπτά και ξηρά, και ένα ματ κραγιόν θα υπερτονίσει το πρόβλημα. Τα καινούρια κραγιόν έρχονται σε πιο κρεμώδεις και γυαλιστερές υφές, συνδυάζοντας ιδιότητες των λιπγκλος, που κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα.

• Τονίστε τα ζυγωματικά

Το ρουζ στα μάγουλα φωτίζει την επιδερμίδα, αλλά όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, τονίζει τη χαλάρωσή του. Αντί, λοιπόν, για τα μάγουλα, απλώστε το στο πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών. Διαλέξτε ένα ουδέτερο ροζ χρώμα, που ταιριάζει στα περισσότερα δέρματα, και αποφύγετε τις ιριδίζουσες υφές που τονίζουν τις ατέλειες.