Korres Yoghurt Suncare, η σειρά ορόσημο στην ασφάλεια για τον ήλιο και το περιβάλλον

Όλοι γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει στο δέρμα μας το γιαούρτι. Είναι από τα πιο γνωστά «γιατροσόφια της γιαγιάς». Υπερτροφή για τον οργανισμό μας με βαθιές ρίζες στην παράδοση μας, δεν είναι τυχαίο που η Korres το χρησιμοποιεί εδώ και δύο δεκαετίες στη συλλογή Yoghurt Suncare. Φέτος όμως, η εταιρία μας ξανά συστήνει τη σειρά παρουσιάζοντας μια νέα εποχή για τη συλλογή συνδυάζοντας την καινοτομία με τη σταθερή δέσμευση για βιωσιμότητα, σε ένα δημοσιογραφικό κάλεσμα που έγινε στο πιο δροσερό και κρυφό αίθριο της Αθήνας, στο αίθριο του Alexander’s Lounge στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Το γιαούρτι στο επίκεντρο των αντηλιακών συνθέσεών της Korres

Βασισμένη στην σοφία της φύσης και με έμπνευση την ελληνική παράδοση, η συλλογή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην αντηλιακή φροντίδα, καλύπτοντας εξειδικευμένες ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος μέσα από καινοτόμες συνθέσεις σχεδιασμένες με σεβασμό προς την επιδερμίδα. Γνωστό για τις καταπραϋντικές τκαι ενυδατικές του ιδιότητες, το γιαούρτι, πλούσιο σε λακτόζη, πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες βρίσκεται στο επίκεντρο των αντηλιακών συνθέσεών που περιλαμβάνουν επίσης ένα μείγμα φυσικών ελαίων και ενεργών δραστικών που σφραγίζουν την υγρασία και πρόσθετα δραστικά συστατικά όπως η πανθενόλη και η Β-γλυκάνες που συμβάλλουν στην αίσθηση ενισχυμένης ενυδάτωσης και θρέψης. Χάρη σε αυτό οι φόρμουλες διαθέτουν υψηλή προστασία SPF και ανάλαφρες, μη λιπαρές υφές αποτελούν ιδανική επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες. Η συμβατότητα προς το ευαίσθητο δέρμα ενισχύεται περαιτέρω με τη χρήση συνειδητά επιλεγμένων αρωμάτων χωρίς αλλεργιογόνα. Η σειρά Yoghurt suncare προσφέρει μια μοναδική και αποτελεσματική 2-σε-1 δράση για άμεση και μακράς διάρκειας ενυδάτωση, απλώνονται ομοιόμορφα και απορροφώνται γρήγορα, χωρίς να αφήνουν λευκά ίχνη.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα

Mε συνέπεια απέναντι στη δέσμευση για ενίσχυση του καθαρού προφίλ των συνθέσεών της, η εταιρία αφαίρεσε προληπτικά από τις φόρμουλές της τρία UV φίλτρα -OMC, octocrylene και oxybenzone- τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για τη διατάραξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Επιπλέον, ως απάντηση στη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής για την Ασφάλεια του Καταναλωτή (SCCS) του 2021, αφαίρεσε το homosalate, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούσε αντικείμενο ανησυχίας σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία κατά την περίοδο της δημιουργίας της συλλογής – μία επιλογή που αντανακλά τη δέσμευση της Korres για συνεχή ενίσχυση της ασφάλειας και της βιωσιμότητας των προϊόντων της. Η δέσμευση επεκτείνεται ακόμα και στη συσκευασία, με την υιοθέτηση της χρήσης χαρτιού FSC και ανακυκλώσιμων υλικών που καθιστούν τα αντηλιακά Προσώπου Yoghurt 100% ανακυκλώσιμα.

Skin + Sea Conscious

Νοιαζόμαστε για τη φύση όσο και για την επιδερμίδα μας. Η συλλογή φέρει επίσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πιστοποίηση Reforest Aegean Seas μέσω της συνεργασίας με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος η οποία εστιάζει στην προστασία των λιβαδειών της Ποσειδωνίας, Σε αυτή, έρχεται να προστεθεί φέτος η πιστοποίηση EcoSun Pass® από τη BASF, επισφραγίζοντας την ασφάλεια των συνθέσεων για το φυσικό περιβάλλον.

 

Σχετικά με την πιστοποίηση EcoSun Pass®

Το EcoSun Pass® αποτελεί μία επιστημονική και «διάφανη» μεθοδολογία που αξιολογεί τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αντηλιακών. Βασίζεται σε οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένες παραμέτρους όπως η οξεία και χρόνια τοξικότητα στο υδάτινο και χερσαίο περιβάλλον, η βιοσυσσώρευση, η βιοαποικοδόμηση κα. Γιατί είναι σημαντική αυτή η πιστοποίηση; Γιατί διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της συλλογής Yoghurt suncare πληρούν τα αυστηρά πρότυπα και συμβαδίζουν με τις βασικέςαρχές της προστασίας του περιβάλλοντος.Είναι η πρώτη φορά που αξιολογείται το συνολικό σύστημα φίλτρων ενός αντηλιακού, όχι μόνο τα μεμονωμένα φίλτρα καθώς ο συνδυασμόςδιαφορετικών φίλτρων μπορεί να αλλάζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του καθενός από αυτά.Το EcoSun Pass® αποτελεί το μόνο κατάλληλοεργαλείο της βιομηχανίας για την επιλογή πιο φιλικών προς τοπεριβάλλον, ασφαλών για την υγεία και αποτελεσματικών φίλτρων UV για ταπροϊόντα αντηλιακής προστασίας.

Korres x Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος

To είδος Posidonia oceanica είναι ένα ενδημικό θαλάσσιο φυτό της Μεσογείου που σχηματίζει εκτεταμένα λιβάδια. Τα ελληνικά νερά φιλοξενούν κάποιες από τις σημαντικότερες εκτάσεις αυτών των λιβαδιών που επιβιώνουν έως σήμερα στον κόσμο. Περισσότερη από τη μισή ποσότητα οξυγόνου που αναπνέουμε, προέρχεται από τη θάλασσα, ενώ τα λιβάδια της Ποσειδωνίας είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές οξυγόνου! Έχουν, παράλληλα, την ικανότητα να απορροφούν και να αποθηκεύουν το γνωστό “μπλε άνθρακα” για χιλιάδες χρόνια! Στη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, τα λιβάδια Ποσειδωνίας στη Μεσόγειο έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 34% εξαιτίας ανθρωπογενών παραγόντων, όπως οι καταστροφικές πρακτικές παράκτιας ανάπτυξης, η ανεξέλεγκτη αγκυροβολία σκαφών και οι καταστροφικές αλιευτικές δραστηριότητες. Εάν τα λιβάδια καταστραφούν, χρειάζονται τουλάχιστον 100 χρόνια για να ξανασχηματιστούν. Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος είναι η ανάσχεση της καταστροφής των λιβαδιών της Ποσειδωνίας στη Μεσόγειο και ειδικότερα στο Αιγαίο. Όπως εξηγεί ο Θοδωρής Τσιμπίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιπελάγους «τα λιβάδια της Ποσειδωνίας αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας μας ενάντια στην κλιματική κρίση, επηρεάζοντας όλους τους θαλάσσιους οργανισμούς». Σε συνεργασία με διεθνείς ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια, καθώς και με τις τοπικές κοινωνίες, αυτή η σημαντική δράση συνδυάζει τη χαρτογράφηση, τη μελέτη και παρακολούθηση των λιβαδιών, καθώς και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων επαναφύτευσης των κατεστραμμένων εκτάσεων. Με την υποστήριξη της Korres το Αρχιπέλαγος προχωράει σε συστηματική, εκτεταμένη χαρτογράφηση σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και χάρη σε αυτή τη συνεργασία, η έκταση των λιβαδιών Posidonia έχει διπλασιαστεί μέσα σε 1,5 έτος, προσθέτοντας επιπλέον 100 τετραγωνικά μέτρα οξυγόνου στις θάλασσές μας.

Τι περιλαμβάνει η σειρά

Εκτός από την αντηλιακή κρέμα προσώπου, προσώπου + ματιών, προσώπου με χρώμα,  γαλάκτωμα Spray σώματος + προσώπου, γαλάκτωμα σώματος + προσώπου, το  After-Sun Gel πρόσωπο + σώμα, η συλλογή εμπλουτίζεται με τη νέα σειρά Kids Yoghurt Suncare που υπόσχεται βέλτιστη προστασία και φροντίδα για το πιο ευαίσθητο δέρμα – αυτό των παιδιών. Προσφέρει υψηλή προστασία ευρέος φάσματος UVA/UVB και ανθεκτικότητα στο νερό ενώ τα φωτοσταθερά αντηλιακά φίλτρα νέας γενιάς συνδυάζονται με το γιαούρτι, πανθενόλη και λάδι καρύδας + αμυγδάλου εξασφαλίζοντας βαθιά ενυδάτωση και ελαστικότητα. Το 100% φυσικής προέλευσης άρωμα της συλλογής προσθέτει μια ευχάριστη νότα, ενώ η δερματολογικά ελεγμένη, χωρίς phenoxyethanol φόρμουλα δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια.  Διατίθεται σε δύο πρακτικές συσκευασίες: είτε σε μορφή σπρέι ή σε σωληνάριο.

Τι άλλο νέο υπάρχει

Φέτος, η Ελληνίδα σχεδιάστρια Στεφανία Φραγκίστα και η Korres ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν τη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από μία περιορισμένη συλλογή καλοκαιρινών νεσεσέρ και αξεσουάρ για την παραλία.  Mε έμπνευση τις μυρωδιές, τους ήχους και τις γεύσεις της ελληνικής φύσης και του ελληνικού καλοκαιριού, η νεαρή σχεδιάστρια που οι συλλογές των μαγιό της βρίσκονται και στο εξωτερικό, δημιούργησε αποκλειστικά σχέδια που παραπέμπουν σε ένα κόσμο γεμάτο από φρέσκα, σορμπέ χρώματα. Η χρυσή άμμος από τις αμμώδεις παραλίες της Κρήτης, τα ζουμερά ροδάκινα από τον κάμπο της Νάουσας, τα κρυστάλλινα νερά από τις θάλασσες των Παξών, η άγρια λεβάντα από τα βουνά της Κοζάνης αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αποτυπώνονται σε κάθε ένα από τα τέσσερα νεσεσέρ της συλλογής – όλα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο βαμβάκι.  H ίδια, χαρακτηριστική αισθητική αποτυπώνεται και στα υπόλοιπα αξεσουάρ της συλλογής: διαχρονική βεντάλια, πρακτική tote τσάντα για την παραλία αλλά και τις βόλτες στην πόλη, πετσέτα θαλάσσης από 100% οργανικό βαμβάκι – όλα με λιτές γραμμές, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.