Korres Αντηλιακή Σειρά Γιαούρτι, υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγος να την επιλέξετε

Με βαθιές ρίζες στην παράδοσή μας,  η έμπνευση για το πρώτο προϊόν Korres με γιαούρτι – το εμβληματικό Yoghurt Cooling Gel, ήταν η εικόνα της γιαγιάς που με φροντίδα απλώνει ένα παχύ στρώμα γιαουρτιού στην ηλιοκαμμένη πλάτη των εγγονιών.

Το γιαούρτι είναι υπερτροφή της φύσης για το δέρμα με ιστορία αιώνων. Αποτελεί φυσική πηγή πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, με τη δυνατότητα να προσφέρει μία αναζωογονητική αίσθηση δροσιάς άμεσα και με ισχυρή ενυδατική δράση, θρέφει το δέρμα.  Χρειάστηκαν, ωστόσο, χρόνια έρευνας και πρωτοποριακών μεθόδων ανάπτυξης για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Μετά από είκοσι χρόνια από το πρώτο λανσάρισμα, η αντηλιακή σειρά Γιαούρτι εξελίσσεται και βελτιώνεται καλώντας μας να υποδεχτούμε τον ήλιο με λευκά και με τρόπο ασφαλή και φιλικό για το δέρμα και το περιβάλλον.

Οι νέες αντηλιακές συνθέσεις της Korres για το πρόσωπο και το σώμα

Με το μοναδικό αυτό φυσικό συστατικό στις «επάλξεις», σε συνδυασμό με πανθενόλη, βιταμίνη Ε και φυτικά έλαια, οι νέες αντηλιακές συνθέσεις  για το πρόσωπο και το σώμα, είναι ιδανικές για το ευαίσθητο δέρμα, είναι ιδανικές για ένα δέρμα ενυδατωμένο και προστατευμένο από τη φωτογήρανση. Προσφέροντας ευρύ φάσμα προστασίας UVA-UVB, χαρίζουν ενεργή ενυδάτωση με διάρκεια, θρέφοντας το δέρμα. Η αισθητή βελτίωση στα επίπεδα ενυδάτωσης, ελαστικότητας και υφής δέρματος, η αίσθηση άνεσης, και η απουσία λευκών υπολειμμάτων επιβεβαιώνονται από την πρώτη εφαρμογή. Χωρίς σιλικόνες, που είναι μη-βιοδιασπώμενες, και χωρίς φίλτρα ενδεχομένως επιβλαβή όχι μόνο για το δέρμα μας αλλά και για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Γνωρίστε τη νέα Korres Αντηλιακή Σειρά Γιαούρτι

Γιαούρτι Αντηλιακή Κρέμα-Gel Προσώπου + Ματιών με SPF50

Μία αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου και ματιών που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Ενισχυμένη με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσής του φασκόμηλου, και πανθενόλη για υγιή όψη.

Γιαούρτι Αντηλιακή Κρέμα-Gel Προσώπου με SPF30 + SPF50

Αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση με μοναδική αίσθηση άνεσης και προστατεύει από τη φωτογήρανση. Όπως και η παραπάνω κρέμα, είναι ενισχυμένη με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσής του φασκόμηλου, και πανθενόλη για υγιή όψη.

Γιαούρτι Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου με Χρώμα με SPF30 + SPF50

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα. Antipollution-tested, γεγονός που την καθιστά (καθώς και την κρέμα-gel προσώπου+ματιών) απαραίτητη και τις 365 ημέρες του χρόνου. Η σύνθεσή της περιλαμβάνει, επίσης, δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του φασκόμηλου και εκχύλισμα bisabolol+ginger root, και τα δύο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες για ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη.

Γιαούρτι Αντηλιακό Γαλάκτωμα Spray Σώματος + Προσώπου με SPF30 + SPF50
Γιαούρτι Αντηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος + Προσώπου με SPF30 + SPF50

Μη λιπαρά, αντηλιακά προϊόντα σε μορφή σπρέι και γαλακτώματος για σώμα και πρόσωπο που προσφέρουν ενεργή ενυδάτωση και μοναδική αίσθηση άνεσης. Ενισχυμένα με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, πανθενόλη και βιταμίνη Ε.

Γιαούρτι Δροσιστικό After-Sun Gel Προσώπου + Σώματος

Γαλάκτωμα-gel για το πρόσωπο και το σώμα με βρώσιμο γιαούρτι, που χαρίζει ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, ενυδατώνει και φροντίζει το δέρμα. Το γιαούρτι, φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, ανακουφίζοντας από την αίσθηση καψίματος. Τα εκχυλίσματα Epilobium angustifolium και μάραθου ηρεμούν το δέρμα μετά την έκθεση στο ήλιο και το βοηθούν να επανακτήσει την υγιή, ενυδατωμένη όψη του.

Korres + το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, με στόχο την προστασία των θαλασσών μας

Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω. Από την προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας και την προστασία των απειλούμενων φυτικών ειδών, τη zero-waste εκχύλιση των βοτάνων και την περιβαλλοντικά φιλική παραγωγική διαδικασία έως τα εκατοντάδες συστατικά που αποφεύγονται στις φόρμουλες και τη μεταμόρφωση των άδειων συσκευασιών σε όμορφα ανακυκλωμένα αντικείμενα, η Korres επιθυμεί να βελτιώνει συνεχώς την προσφορά της για τη διατήρηση της ομορφιάς του πλανήτη, σε αρμονία με τη φύση. Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας σειράς, η εταιρία συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, με στόχο την προστασία των θαλασσών μας και τη στήριξη του εγχειρήματος επαναφύτευσης των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας στο Αιγαίο. Αυτά τα «δάση των θαλασσών μας» έχουν θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση της υγείας και παραγωγικότητας των θαλασσών, ενώ συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Το είδος Posidonia oceanica είναι ενδημικό, δηλαδή συναντάται μόνο στη Μεσόγειο, ενώ τα ελληνικά νερά στηρίζουν κάποιες από τις σημαντικότερες εκτάσεις λιβαδιών Ποσειδωνίας που επιβιώνουν έως σήμερα παγκοσμίως. Αυτό το «ανώτερο» φυτό έχει θεμελιώδη ρόλο για τη διατήρηση της υγείας και της παραγωγικότητας των θαλασσών μας, ενώ απoτελεί πολύτιμο σύμμαχό μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα θαλάσσια λιβάδια και τα άλλα αντίστοιχα παράκτια οικοσυστήματα απορροφούν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα συγκριτικά με τα τροπικά δάση, συχνά αποκαλούμενο και ως «μπλε άνθρακα». Θεωρούνται οι «πνεύμονες της Μεσογείου». Κάθε τετραγωνικό μέτρο ενός υγιούς λιβαδιού παράγει έως και 20 λίτρα οξυγόνου ημερησίως για τις θάλασσες και την ατμόσφαιρα. Περισσότερα από 300 είδη φυκών και 1.000 είδη θαλάσσιων ζώων βρίσκουν καταφύγιο σε αυτά. Εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος των θαλάσσιων λιβαδιών ως φυσικό φράγμα ενάντια στην ενέργεια των κυμάτων, αποτρέποντας τη διάβρωση των ακτών και των παραλιών. Παρότι αποτελούν προστατευόμενο οικοσύστημα προτεραιότητας, καταστρέφονται από ανθρωπογενείς παράγοντες, όπως οι καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές, η άναρχη αγκυροβόληση σκαφών και η ανεξέλεκτη ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών. Δεδομένου του ιδιαίτερα αργού ρυθμού ανάπτυξης τους, όταν καταστραφεί ένα λιβάδι Ποσειδωνίας στα βαθύτερα νερά μπορεί να χρειαστεί περισσότερα από 100 χρόνια για να ξανασχηματιστεί. Τουλάχιστον το 5% των θαλάσσιων λιβαδιών εξαφανίζεται κάθε χρόνο παγκοσμίως – 8 φορές υψηλότερος ρυθμός συγκριτικά με τα τροπικά δάση.

Μία από τις κύριες δράσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας. Σε συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς, χαρτογραφεί την έκταση και την κατάσταση των θαλάσσιων λιβαδιών στο Αιγαίο, ενώ συμβάλλει στην ανάκαμψή τους μέσω της φύτευσης υποβρύχιων κήπων, χρησιμοποιώντας ως «μοσχεύματα» βιώσιμα τμήματα του φυτού που ξεβράζονται στα ρηχά νερά. Μία πολύπλοκη διαδικασία που συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στη βελτίωση της υγείας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, επισκεφθείτε το site archipelago.gr