Η σημασία να κάνετε διάλλειμα

Τις τρεις ημέρες που έλλειψα από το σπίτι μου και την Αθήνα για τις διακοπές του Πάσχα, δεν πήρα μαζί μου τον υπολογιστή. Μου πήρε αρκετή ώρα να καταλήξω σε αυτή την απόφαση. Στο «πρέπει» επικράτησε το τι «θέλω». Και αυτό που ήθελα ήταν, μετά από δύο χρόνια σε λοκντάουν και Πάσχα στην πόλη, να βρεθώ στην εξοχή και να απολαύσω αυτές τις ημέρες μαζί με την παρέα μου. Ήταν η προσωπική μου προτεραιότητα.

Είναι σημαντικό κάποιες φορές να κάνουμε λιγότερα και όχι περισσότερα. Ώστε πραγματικά να καθαρίζει το κεφάλι μας, ειδικά όταν είμαστε ιδιαίτερα απασχολημένοι. Με δουλειές και υποχρεώσεις. Να κάνουμε διάλλειμα χωρίς να νιώθουμε ενοχές που δεν τα έχουμε προλάβει όλα. Δεν χωρούν όλα έστω και αν τα στριμώχνουμε. Να κάνουμε διάλλειμα για να βρίσκουμε χρόνο. Να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε ψυχικά. Να χαρούμε τις στιγμές με πληρότητα. Είτε αυτές είναι να βρεθείς με ένα φίλο, να κάνεις μια βόλτα, να μείνεις μόνος, να πας μια εκδρομή. Πολλοί θεωρούν ότι το διάλλειμα είναι σπατάλη χρόνου. Σπατάλη χρόνου είναι ο κενός χρόνος, αυτός που τον περνάς χωρίς συνειδητότητα.  Και τότε η ζωή σε προσπερνάει.

Να κάνετε διάλλειμα. Δίνοντας χρόνο θα δείτε ότι στο τέλος του διαλλείματος δεν θα έχετε περάσει μόνο ωραία αλλά θα νιώθετε και πιο ενεργητικοί, δημιουργικοί και αποτελεσματικοί απέναντι στις απαιτήσεις της ζωής.