Η νέα μάρκα καλλυντικών Athonites έχει ρίζες από το όρος Άθως

 

Πόσο απλόχερα η ελληνική φύση μας χαρίζει τους μοναδικούς της θησαυρούς! Από τη διατροφή μέχρι την ομορφιά μας. Ένα νέο ελληνικό brand ομορφιάς έκανε πρόσφατα την είσοδο του στο χώρο των καλλυντικών, που έχει τις ρίζες του στο όρος Άθως, μία ανέγγιχτη, αγνή και εύφορη γη στη Βόρεια Ελλάδα, με ένα μοναδικό μικροκλίμα.

Η ευλογημένη γη του όρους Άθω

Ο Άθως (γενική: Άθωνος και Άθω), είναι βουνό και ορεινή χερσόνησος τη Χαλκιδικής.  Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, το όρος Άθως δημιουργήθηκε όταν ο γίγαντας Άθως άρπαξε ένα βράχο (που ήταν το βουνό της Θράκης) και το έριξε κατά των Θεών.  Αλλά ο βράχος έπεσε στην άκρη της Χαλκιδικής. Άλλη παραλλαγή αναφέρει ότι ο Άθως αμυνόταν στην χερσόνησο, όταν ο Ποσειδώνας έριξε εναντίον του το ένα όρος που προηγουμένως απέκοψε από την Καναστραία άκρα της Παλλήνης και τον καταπλάκωσε. Κατά ένα τρίτο μύθο το όνομα οφείλεται σε έτερο Άθω που ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Ροδόπης. Ωστόσο, ένα από τα προσωνύμια του Διός ήταν ο «Αθώος Ζεύς» επειδή στη κορυφή του ομώνυμου όρους της χερσονήσου υπήρχε μέγα άγαλμά του. Επίσης υπήρχαν πολλοί βωμοί διαφόρων θεοτήτων πιστεύοντας ότι ποτέ δεν βρέχονταν αφού τα νέφη ήταν πιο κάτω. Ακόμα οι αρχαίοι κάτοικοι πίστευαν ότι η σκιά του Άθωνα έφθανε στη Λήμνο και κάλυπτε άγαλμα βοός της Μύρινας.

Με ένα αποκλειστικό οικοσύστημα με πλούσια βιοποικιλότητα: 1453 διαφορετικά φυτά, εκ των οποίων 35 ενδημικά, σήμερα,  η περιοχή αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μέρος του δικτύου NATURA 2000, του φιλόδοξου προγράμματος που διασφαλίζει τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Από αυτό τον «ευλογημένο» τόπο αντλούνται τα φυσικά συστατικά που συμπεριλαμβάνονται στις συνθέσεις των πρωτοεμφανιζόμενων καλλυντικών Athonites.

Με έμπνευση από χειρόγραφες συνταγές 1200 ετών

Στο όρος Άθως συναντάει κανείς μια πραγματικά ανόθευτη σχέση του ανθρώπου με το στοιχείο της φύσης. Τα άνθη, τα βότανα και τα φυτά, αριστουργήματα της φύσης, παρατηρούνται, λατρεύονται και συλλέγονται από τις βιολογικά πιστοποιημένες καλλιέργειες ένα-ένα με το χέρι με επιμέλεια και σεβασμό από τους μοναχούς του όρους Άθω, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες.

Στη συνέχεια, έμπειροι χημικοί και φαρμακοποιοί και σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντλώντας έμπνευση από χειρόγραφες συνταγές 1200 ετών, αξιοποιούν τις φυσικές πρώτες ύλες και, σε συνδυασμό με ελεγμένα δραστικά συστατικά, αναπτύσσουν μοναδικές και αποτελεσματικές συνθέσεις που σκοπό έχουν να προσφέρουν πλήρη ευεξία και αυθεντική λάμψη  για το πρόσωπο και το σώμα.

Τι (μοναδικό) προσφέρουν οι συνθέσεις

Οι συνθέσεις των καλλυντικών Athonites είναι ενισχυμένες με ένα αποκλειστικό υδατικό έγχυμα από νερό που ρέει στις φυσικές πηγές του όρους Άθω, εμπλουτισμένο με ένα μείγμα από πέντε Αθωνικά βότανα (δενδρολίβανο, φύλλα αμπέλου, πεντάνευρο καλέντουλα και σιδερίτη) με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν την αντιγηραντική δράση των προϊόντων.

Όλα τα προϊόντα Athonites ελέγχονται, αξιολογούνται και πιστοποιούνται ως φυσικά ή και βιολογικά (organic), με ποσοστά φυσικότητας 84-100%. Οι καθαρές (clean) συνθέσεις είναι απαλλαγμένες από parabens, sulphates, phthalates, GMOs, toxins, fillers, ορυκτέλαια, petroleum, petrochemicals, SLS, SLES, σιλικόνες, τεχνητά χρώματα και αρώματα – χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συντηρητικά, φυσικά αρώματα και φυσικό υποκατάστατο σιλικόνης από ελιά. Επιπλέον, είναι cruelty free, χωρίς ζωικά συστατικά – εκτός από παράγωγα μέλισσας στα δύο balms, ενώ όλες οι συνθέσεις είναι δερματολογικά ελεγμένες και φυσικά και βιολογικά πιστοποιημένες από τον επίσημο φορέα aCert.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η δημιουργία δύο προϊοντικών σειρών που συνθέτουν τους Athonites: η Skin Line και η Wellness Line, που χαρακτηρίζονται από πλούσιες και ευχάριστες υφές, ιδιαίτερα βοτανικά αρώματα και ένα χαλαρωτικό αίσθημα φροντίδας και περιποίησης.

Γνωρίστε τις σειρές

Η σειρά Athonites Skin Line περιέχει τα πιο εκλεκτά και αγνά συστατικά από το μοναδικό οικοσύστημα της Αθωνικής Χερσονήσου, που διατηρείται και φυλάσσεται για σχεδόν 1200 χρόνια. Περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού (αφρό και έλαιο), περιποίηση προσώπου (κρέμες προσώπου, ματιών, ορό ξηρό λάδι) και σώματος (κρέμα σώματος, χεριών και αφρόλουτρο). Χαρακτηρίζεται από πλούσιες υφές που περιποιούνται ουσιαστικά την επιδερμίδα και μία υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

 

Η σειρά Athonites Wellness Line αποτελεί την άμεση απάντηση όταν το πρόσωπο και το σώμα χρειάζονται βοήθεια. Η σειρά περιέχει τη δύναμη επιλεγμένων ισχυρότερων συστατικών από την εύφορη αυτή γη, εξαιρετική πηγή θεραπευτικής ενέργειας για άμεση στοχευμένη ανακούφιση, καταπράυνση και φροντίδα. Μυϊκοί πόνοι, ξηροδερμία, ευαίσθητο δέρμα, σκασμένα χείλη, πρησμένα πόδια βρίσκουν αμέσως τη λύση τους. Η Wellness Line περιλαμβάνει balms, gels και κρέμες που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν και να προσφέρουν λύσεις σε διάφορες ανάγκες.

 

Προσεγγίζοντας τη δύναμη της φύσης με απόλυτο σεβασμό στη βιωσιμότητα

Με απόλυτο σεβασμό στη βιωσιμότητα σε κάθε στάδιο, από τη σπορά έως τη συγκομιδή και από τη σύνθεση έως τη συσκευασία, οι συσκευασίες των Athonites είναι κατά 95% ανακυκλώσιμες με άμεσα στόχο το 100%. Ακόμα και οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες με τη χρήση QR Code, αντικαθιστώντας έτσι τα ενημερωτικά έντυπα που επιβαρύνουν το περιβάλλον, με σεβασμό και φροντίδα για τις επόμενες γενιές.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο www.athonites.com