Οι διακοπές σας κάνουν πιο fit

 

Photo 6-8-15 - 5 50 13 μ.μ.

[dropcap]Δ[/dropcap]εν χρειάζεστε (πάντα) το γυμναστήριο για να γυμνάζετε το σώμα σας. Οι ώρες στην παραλία μπορεί να προδιαθέτουν για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία, ωστόσο η θάλασσα και η φύση σας δίνουν πολλές δυνατότητες και υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε ανάλογα με τη διάθεση σας, για να διατηρήσετε το σώμα σας σε καλή φυσική κατάσταση και να γεμίσετε με θετική ενέργεια για τους επόμενους μήνες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι διακοπές είναι πολύ περισσότερα από ξεκούραση και ανάπαυλα. Μακριά από έγνοιες και αποφορτισμένοι από τα άγχη της καθημερινότητας, έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε με την οικογένεια μας και αγαπημένους μας ανθρώπους και να περάσουμε χαρούμενες στιγμές, να κοιμηθούμε περισσότερο και καλύτερα, να κινηθούμε περισσότερο, να νιώσουμε πιο υγιείς και ευτυχισμένοι, πιο αποδοτικοί και να έχουμε περισσότερη ενεργητικότητα. Ανεξάρτητα από τον τόπο προορισμού σας, οι διακοπές σας δίνουν και την ευκαιρία να γίνετε πιο δραστήριοι και να φροντίσετε τη φυσική σας κατάσταση, κάνοντας ασκήσεις με ευχάριστο τρόπο.

Κολύμπι και περπάτημα στην παραλία είναι από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις. Η κολύμβηση, με την αντίσταση του νερού, είναι από τα πιο ολοκληρωμένα είδη γυμναστικής. Γυμνάζει και τονώνει όλο το σώμα, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία τους αίματος και για αυτό και ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. Για να νιώσετε όμως ότι θα γυμναστείτε, θα πρέπει να κολυμπήσετε το λιγότερο μισή ώρα. Και για να δυναμώσετε περισσότερο τους μυς των ποδιών και των χεριών, φορέστε κοντά βατραχοπέδιλα και «χεράκια». Το περπάτημα στην άμμο γυμνάζει ιδιαίτερα τα πόδια, δυναμώνει τις αρθρώσεις και κάνει καλό στα πέλματα και αν το εναλλάσσετε με τρέξιμο, θα αυξήσετε παράλληλα την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας. Αν θέλετε να περπατήσετε μέσα στη θάλασσα, για καλύτερα αποτελέσματα πηγαίνετε στο σημείο που το νερό φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη αντίσταση. Μέσα στο νερό μπορείτε να κάνετε επίσης και πολλές ασκήσεις που κάνετε στα μηχανήματα, στο γυμναστήριο, για μυϊκή ενδυνάμωση. Λόγω της συνεχούς αντίστασης του νερού, έχουν το πλεονέκτημα να γυμνάζονται περισσότερες μυϊκές ομάδες σε κάθε άσκηση.

Το βόλεϊ και οι ρακέτες θεωρούνται εξαιρετικές μορφές αερόβιας άσκησης, κάνοντας την άσκηση με τα γέλια διασκεδαστική σαν παιχνίδι. Παίζοντας μία ώρα περίπου θα γυμνάσετε όλους τους μυς του σώματος, θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και θα κάψετε περίπου 450-500 θερμίδες. Θαλάσσιες βόλτες με θαλάσσιο ποδήλατο (μήπως σας θυμίζει το στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο;), κανό (σαν το κωπηλατικό μηχάνημα) ή paddle. Το πρώτο θα ενδυναμώσει τα πόδια και τους κοιλιακούς σας, το δεύτερο τα χέρια και με το τρίτο θα δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στην ισορροπία.

Αν είσαστε λάτρεις των σπορ, υπάρχει το θαλάσσιο σκι, το windsurfing, το wakeboard, τις ώρες που θα είσαστε στη θάλασσα, τρέξιμο και ποδήλατο τις απογευματινές ή τις πρωινές, τότε που ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός. Και στο τέλος, όταν θα έχετε ιδρώσει, τι πιο δροσιστικό από μια βουτιά στη θάλασσα!