Η άσκηση της εβδομάδας #2

Διατάσεις του αυχένα

Από τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος, οι μύες του λαιμού τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκονται σ’ έκταση, ειδικά αν εργάζεστε μπροστά από τον υπολογιστή. Πονοκέφαλος, πιάσιμο, δυσκαμψία, πόνος στους ώμους είναι από τα πιο συχνά συμπτώματα από την πίεση που συσσωρεύεται. Αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο καθημερινά, οι παρακάτω διατάσεις θα βοηθήσουν να απομακρύνουν την ένταση και να διατηρήσουν την ευελιξία των μυών. Η εκτέλεση τους να γίνεται με κινήσεις αργές, απαλές και ελεγχόμενες.

1. Μπροστινή κάμψη

Σε όρθια ή καθιστή θέση πλέκεται τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι με ανοιχτούς τους αγκώνες. Εισπνέετε και με την εκπνοή, χωρίς να σκύψετε, φέρνετε μπροστά το κεφάλι και τους αγκώνες. Μένετε σε αυτή τη θέση τρεις βαθιές αναπνοές και ξαναγυρίζετε στην αρχική.

2. Πλαϊνή κάμψη

Με λυγισμένο το αριστερό χέρι πάνω απο το κεφάλι ώστε η παλάμη να είναι κοντά στο δεξί αυτί, παίρνετε εισπνοή και με την εκπνοή γέρνετε το κεφάλι στην αριστερή πλευρά ώστε να νιώσετε το τέντωμα στην άλλη πλευρά. Μένετε σε αυτή τη θέση τρεις βαθιές αναπνοές και ξαναγυρίζετε στην αρχική. Επαναλαμβάνετε από την άλλη.

3. Διαγώνια κάμψη

Γυρίζετε το κεφάλι δεξιά περίπου στις 45ο. Σηκώνετε το δεξί χέρι και βάζετε την παλάμη πίσω από το κεφάλι, ώστε το βλέμμα σας να μπορεί να δει τον λυυγισμένο αγκώνα. Εισπνέετε και με την εκπνοή κατεβάζετε το πηγούνι, σαν να κοιτάτε κάτω από τη μασχάλη. Μένετε σε αυτή τη θέση τρεις βαθιές αναπνοές και ξαναγυρίζετε στην αρχική. Επαναλαμβάνετε από την άλλη.

1972532_592924650781660_1196092075_n