Η άσκηση της εβδομάδας #57

Ενδυνάμωση της πλάτης

Τις πιο πολλές φορές, η κακή στάση του σώματος οφείλεται στον τρόπο που καθόμαστε. Αν περνάτε και τις περισσότερες ώρες της ημέρας καθιστές, είναι πολύ πιθανόν με το πέρασμα του χρόνου ν’ αρχίσετε να καμπουριάζετε. Η ενδυνάμωση των μυών της πλάτης, όπως ο τραπεζοειδής και ο ρομβοειδής που σταθεροποιεί την ωμοπλάτη και θα δείξουμε με την παρακάτω άσκηση, θα βοηθήσουν να την αποτρέψετε.

Σε καθιστή θέση με τεντωμένα πόδια, φέρνετε τα χέρια πλάι και λίγο πιο πίσω από την λεκάνη. Έχοντας τα τεντωμένα, σε έξω στροφή με τις παλάμες να βλέπουν μπροστά, τα πηγαίνετε ακόμα πιο πίσω σαν να θέλετε να φέρετε κοντά τη μία ωμοπλάτη με την άλλη. Κάνετε 2 σετ των 10 επαναλήψεων.

Διατηρώντας την ίδια θέση, αυτή τη φορά στρέφετε τις παλάμες να κοιτούν προς τα πίσω. Επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση και κάνετε άλλα 2 σετ των 10 επαναλήψεων

Σημεία προσοχής: ενεργοποιείτε το powerhouse για να κρατήστε τον κορμό σας ίσιο – να είναι ίσα κατανεμημένο το βάρος στα καθιστικά κόκαλα όταν κάθεστε – το κεφάλι να μην πέφτει μπροστά – διατηρείτε κάτω τους ώμους.

Tip: φανταστείτε ότι έχετε ένα στυλό ανάμεσα στις ωμοπλάτες και ασκώντας δύναμη θέλετε να το κρατήσετε εκεί.

Photo 18-10-15 - 4 25 20 μ.μ.