Η άσκηση της εβδομάδας #54

Κωπηλατική

Μία γυμνασμένη πλάτη δεν προσθέτει μόνο σε μία ωραία εμφάνιση αλλά είναι το κλειδί για την καλή στάση του σώματος. Η κωπηλατική, με κλειστή και ανοιχτή λαβή, θεωρείται μία πολύ καλή άσκηση, εκτός από την πλάτη τονώνει όλο το πάνω μέρος του κορμού και τα χέρια.

Καθίστε με τα πόδια ενωμένα και ελαφρά λυγισμένα τα γόνατα και τα πέλματα σε ραχιαία κάμψη. Περάστε το λάστιχο κάτω από τα πέλματα, τα δάκτυλα των ποδιών να είναι μέσα. Έχετε τα χέρια τεντωμένα ευθεία μπροστά. Κρατώντας τον κορμό ίσιο, παίρνετε εισπνοή και με την εκπνοή τραβάτε τα λάστιχα λυγίζοντας τα χέρια ώστε να σχηματίζει ορθή γωνία ο πήχης με το βραχίονα, κρατώντας τους αγκώνες κοντά στα πλευρά. Με την εισπνοή επανέλθετε στην αρχική θέση με τα χέρια τεντωμένα.

Παραλλαγή: με ανοιχτή λαβή. Ξεκινάτε με τα χέρια τεντωμένα, αλλά αυτή τη φορά ανοίγετε τους αγκώνες

Σημεία προσοχής: διατηρείτε τον κορμό σας ίσιο – κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης διατηρήστε τον ίσιο –κοιτάτε μπροστά – ξεκινήστε την άσκηση φέρνοντας πίσω και κάτω τους ώμους για να σιγουρευτείτε ότι δεν ανεβαίνουν οι ώμοι όταν τραβάτε πίσω.

Tips: ενεργοποιείστε το powerhouse για να διατηρήσετε τον κορμό σας ίσιο και σταθερό – φανταστείτε ότι τραβάτε κουπί σε κανό.

Photo 11-10-15 - 7 01 41 μ.μ.

Photo 11-10-15 - 6 57 39 μ.μ.