Η άσκηση της εβδομάδας #53

Πλάγιες κάμψεις

Οι πλάγιες κάμψεις, είναι από τις ασκήσεις που προσωπικά μου αρέσουν πολύ. Αυξάνουν την ευλυγισία του κορμού, τεντώνοντας τη σπονδυλική στήλη κάνοντας συγχρόνως στρέτσινγκ και γυμνάζουν τους μυς που βρίσκονται γύρω από μέση και τους μυς της πυέλου που μαζί με τους εν τω βάθει κοιλιακούς μυς συμβάλλουν στη σταθερότητα και στη σωστή στάση του σώματος

Σε όρθια στάση, έρχεστε σε V πιλάτες θέση. Κρατάτε το λάστιχο μπροστά και το φέρνετε ψηλά πάνω από το κεφάλι σας, με τεντωμένα τα χέρια. Παίρνετε εισπνοή, ενεργοποιείτε τους κοιλιακούς και με την εκπνοή κάνετε πλάγια κάμψη. Με την εισπνοή, επανέρχεστε στην αρχική θέση με τη βοήθεια των λοξών κοιλιακών μυς. Επαναλαμβάνετε 5 φορές από κάθε μεριά.

Σημεία προσοχής: έχετε ενεργοποιημένο το powerhouse για να κρατάτε σταθερά την λεκάνη – το κεφάλι και ο αυχένας πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική στήλη – έχετε καλά τεντωμένα τα πόδια – αποφύγετε να ανεβάσετε τους ώμους – για να μην «σπάσει» η μέση και κάνετε λόρδωση, μη πάτε τα χέρια πολύ πίσω.

Tip: κοιτάτε ευθεία μπροστά για να έχετε σε μια ευθεία γραμμή τον κορμό με το κεφάλι

Photo 20-7-15 - 7 58 16 μ.μ.