Η άσκηση της εβδομάδας #48

Σύσφιγξη γλουτών

Από τις μεγαλύτερες και δυνατότερες μυϊκές ομάδες του σώματος, οι γλουτιαίοι μυς είναι η εμμονή των περισσότερων γυναικών μιας και οι σφριγηλοί γλουτοί προσθέτουν ένα σέξι στοιχείο στην εμφάνιση. Ωστόσο, είναι και από τις μυϊκές ομάδες που αδρανούν περισσότερο λόγω της καθιστικής ζωής. Η ενδυνάμωση τους, βοηθάει στη σταθεροποίηση της μέσης και βελτιώνει την στάση του σώματος.

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις για τους γλουτούς, αυτή που προτείνω μπορείτε να την κάνετε στη θάλασσα. Οι καλοκαιρινές ημέρες διαρκούν ακόμα.

Ξαπλωμένες μπρούμυτα στα ρηχά, στηρίζεστε στους πήχεις και ανασηκώνετε τον κορμό σας, πιέζοντας κάτω και πίσω τους ώμους. Κοιτάτε προς τα κάτω. Ενεργοποιείτε το powerhouse, τραβώντας προς τα μέσα και πίσω τους κοιλιακούς μυς και προς τα μέσα και ψηλά τους μυς της λεκάνης. Τεντώνετε τα πόδια, γυρίζετε σε έξω στροφή από τα ισχία. Νιώστε να σφίγγετε το εσωτερικό μέρος των μηρών και να επιμηκύνετε η σπονδυλική στήλη σας. Ανασηκώνετε λίγο τα πόδια και αρχίζετε να τα ανοιγοκλείνετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Κάνετε 3 σετ των 10-12 επαναλήψεων.

Photo 12-8-15 - 9 36 20 π.μ.

Photo 12-8-15 - 9 36 25 π.μ.